Az RBI lett a "Legjobb bank" Közép- és Kelet-Európában és a "Legjobb bank" Ausztriában

Hír

  • A Global Finance és az EMEA Finance számos díjat ítélt oda az RBI-nak és leánybankjainak
  • A CEE-díjakat 14. alkalommal kapta meg az RBI csoport, idén megszakítás nélkül 6. alkalommal
  • Az összes RBI leánybank elnyerte az EMEA Finance díjakat
  • Magyarországon a Raiffeisen lett a legjobb bank, a privátbanki üzletág külön "Legjobb privátbank" díjat kapott

 
A Raiffeisen Bank International AG (RBI) ismét számos díjat kapott mind a Global Finance, mind az EMEA Finance részéről. A Global Finance által kiírt "A világ legjobb bankjai 2021" kategóriában az RBI "Közép- és Kelet-Európa legjobb bankja" lett, ugyanúgy mint 2017-ben, 2018-ban és 2020-ban. 2004 óta ez a 14. alkalom, hogy a pénzügyi magazin ezt a fontos címet az RBI-nak adományozta. Ezenkívül az RBI fehéroroszországi, boszniai és hercegovinai, valamint romániai leányvállalatait választották országaikban a "legjobb banknak".

"Nagyon értékeljük ezeket a díjakat. Míg teljesítményünk értékelése során természetesen az ügyfelek visszajelzései az elsődleges mércék, a teljes kép elkészítéséhez és a munkánk minőségének értékes megerősítéséhez elengedhetetlen a társainkkal való összehasonlítás" - mondta Johann Strobl, az RBI vezérigazgatója.

Az EMEA Finance "Europe Banking Awards 2020" keretében az RBI-t hatodik egymást követő alkalommal "Közép- és Kelet-Európa és a FÁK legjobb bankjaként" tüntették ki. Ezenkívül a magazin az RBI-t Ausztria legjobb bankjának és legjobb befektetési bankjának választotta, ahogy tavaly is. Az RBI átvette a Green Finance díjat is, és a Raiffeisen Capital Management-et Ausztria legjobb eszközkezelőjeként ismerték el.

Valamennyi RBI leánybank megkapta a helyi "Legjobb bank" díjat (az orosz Raiffeisenbank lett a "Legjobb külföldi bank"). A Cseh Köztársaság, Magyarország, Szerbia és Szlovákia privátbankjait emellett "Legjobb privát bank" elismeréssel tüntették ki.