Együtt segítünk a nehéz helyzetbe került embereken

Hír

A Raiffeisen Bank International számos leányvállalattal rendelkezik a közép- és kelet-európai országokban. A bankcsoport valamennyi alkalmazottja megtesz minden tőle telhetőt az Ukrajnában maradt rászorulók és az országból menekülők megsegítése érdekében.

Március elején az Ukrajnában működő Raiffeisen Bank kijevi egysége 5 millió eurót adományozott az ukrán Vöröskeresztnek sürgősségi segítségnyújtás céljára. Ezzel párhuzamosan a helyi, valamint elsősorban a szomszédos nyugati országokban (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország és Románia) működő Raiffeisen Bankok munkatársai is komoly segítséget nyújtanak - különösen a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő kollégáknak és családjaiknak, de anyagilag is támogatják a karitatív célokat.

A Raiffeisen Bankcsoport munkatársai már több mint 600 000 eurót adományoztak az ukrán nép megsegítésére.

Magyarországon létrehoztunk egy 85 önkéntesből álló nagyszerű csapatot, akik a nyíregyházi szolgáltatási központunk segítségével minden oldalról támogatják a humanitárius segítséggyújtást a magyar határra való megérkezéskor és az itt tartózkodás első napjaiban. Folyamatosan gyűjtünk és szállítunk élelmiszert, szervezünk szállást, segítséget és néhány nap alatt több millió forintot gyűjtöttünk össze hazai munkatársaink felajánlásaiból - és mindezeket tovább folytatjuk.

A Stepic CEE Charity alapítvány csak a háború kitörését követő első héten több mint 100 000 eurót fordított humanitárius sürgősségi intézkedésekre: kezdve a mariupoli árvák evakuálásától az ország nyugati részén található biztonságos régióba, a lakóhelyét elhagyni kényszerülő több száz személy, elsősorban nők és gyermekek érdekében hozott sürgősségi intézkedésekig.

A Raiffeisen olyan értékekre épül, mint a szolidaritás, a kölcsönös segítségnyújtás és a fenntarthatóság. Felelős bankcsoportként azonnal intézkedtünk, és folyamatosan minden erőnkkel azon vagyunk, hogy gyors és hatékony humanitárius támogatást nyújtsunk ezekben a nehéz időkben.

Együtt érünk el nagy dolgokat és együtt segítünk!  Támogatjuk ügyfeleinket, kollégáinkat és mindazokat, akiknek segíthetünk - most jobban, mint valaha.

Üdvözlettel,
Raiffeisen Bank