Hírek, közzétételek

Az Év bankja 2019 címet kapta a Raiffeisen Bank

Hír

A tavalyi évben a legnagyobb volumenben a Raiffeisen Bank helyezett ki az Eximbank által biztosított forrást a magyar vállalati szektornak.

Az idei év nem várt helyzetet teremtett a világ működésében és így a gazdaság dinamikájában. A pénzügyi szektor szereplői azonnal reagáltak a megtorpanásra annak érdekében, hogy a hazai vállalkozásokat átsegítsék ezen az átmeneti időszakon. A bankrendszer gyors intézkedéseinek egyik fontos alapját az elmúlt évek stabil fejlődése, a vállalati szektor finanszírozásának folyamatos erősödése nyújtotta. A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) intézménypárosa idén is díjazta együttműködő pénzügyi partnereit, a 2019-es év közös sikerei és eredményei alapján.

A hazai kereskedelmi bankrendszer és az EXIM együttműködése kiemelt fontosságú a magyar gazdaság teljesítményében, hiszen a GDP közel 90%-a exportból származik, az export köré szerveződő, több rétegben felépülő, teljes beszállítói lánc pedig eléri a legkisebb vállalkozásokat is. Ezen cégek pénzügyi szempontból történő hatékony kiszolgálása, a jól strukturált termékkínálaton túl minden esetben partneri megközelítést is igényel. Az EXIM hitelállományának kétharmadát a refinanszírozott, kereskedelmi bankokon keresztül elért portfólió teszi ki, ők azok, akik az általunk biztosított forrást közvetlenül eljuttatják a gazdasági szereplőkhöz. A velük való együttműködésünk és a közös gondolkodás az, ami évről évre erősebbé tette az export értéklánc finanszírozását, ezért az elmúlt évek hagyományát követve nagyon fontosnak tartjuk, hogy ha nem is a megszokott módon, mindnyájan együtt ünnepelve, de a mostani, kihívásokkal teli időszakban is kifejezhessük elismerésünket partnereink felé – mondta el Jákli Gergely, az EXIM elnök-vezérigazgatója az idei EXIM díjak kapcsán.

A díjak idén hat kategóriában kerültek átadásra a pénzintézeti partnerek részére, a 2019-es év sikeres munkájának elismeréséül. Az Év Bankja 2019 címet a Raiffeisen Bank Zrt. viseli, amely a tavalyi évben a legnagyobb volumenben helyezett ki Eximbank által biztosított forrást a magyar vállalati szektornak. Az emlékplakettet Zolnai György, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója vette át Jákli Gergelytől.

Fontos kiemelni, hogy egyrészt a Raiffeisen Bank Zrt. tavalyi év során is elnyerte a legtöbb folyósításért járó díjat, másrészt a Raiffeisen Bank Zrt. eddig egyetlen EXIM díjátadóról sem távozott díj nélkül. A sikeresség záloga, hogy a bankban dedikált terület, az SPD Trade Finance & Agribusiness csoport szakemberei foglalkoznak az EXIM termékkörrel és EXIM kapcsolattal, miközben a Vállalati Értékesítési Hálózaton (SME+MC) és Nagyvállalati területen ezeket a termékeket értő és azokat motiváltan értékesítő kollégák dolgoznak.