Ugrás a tartalomhoz
EN

Folyószámlahitel - Raiffeisen Bankszámlahitel

Raiffeisen Bankszámlahitel

2020.09.23-tól újra igényelhető a Raiffeisen Bankszámlahitel!

Első periódus THM1:5,7% Második periódus THM2: 30,8%1

A folyószámlahitel nem egyenletes törlesztésű hitel.

A részleteket megtalálja az aktuális Lakossági Kondíciós Listában.

Önnek ajánljuk, ha

 • hirtelen és váratlan kiadással találja szemben magát, és nincs elegendő pénze a számláján,
 • gyakran kerül pénzzavarba hónap végén, így pénzre van szüksége a következő fizetésig,
 • biztosítani szeretné, hogy a számlájáról fizetett rendszeres átutalások, mint biztosítás, gázszámla, vízszámla, villanyszáma, mindig időben teljesüljenek,
 • egy családi eseményt méltóképpen szeretne megünnepelni,
 • mégis most kívánja megvalósítani amit későbbre halasztott.

 

Azért érdemes a Raiffeisen Bankszámlahitelt választani, mert

 • egyszerűen igényelhető,  külön fedezet bevonása nem szükséges,
 • gyors, hitelkerete akár a bírálatot követő napon rendelkezésére állhat,
 • gazdaságos, csak a felhasznált összeg után fizet kamatot
 • könnyen felhasználható, mert a hitelkerethez betétikártya-szolgáltatással is hozzáférhet
 • kényelmes, mert amennyiben Önnek jóváírása érkezik, a felhasznált összeg automatikusan visszafizetésre kerül. A havi rendszeres jóváírási kötelezettség teljesítésének időszaka az adott hónap 21. napjától a következő hónap 20. napjáig tart. A visszafizetett összeg pedig újra felhasználható.
 • személyre szabott, mert a hitelkeret nagysága az Ön havi rendszeres jövedelméhez igazodik, és annak akár a többszörösét is elérheti.

 

 • Hitelkeretének nagysága 10 hónap eltelte után, hitelbírálattól függően, a rendszeres jövedelem jóváírások akár háromszorosát is elérheti.
 • Utalja bankszámlájára jövedelmét (munkabérét, nyugdíját), így könnyedén teljesíti a havi jóváírási kötelezettségét. A számlára érkező jóváírásokból a hitelkeretéből felhasznált összeg automatikusan visszafizetésre kerül.

Az igénylés minimális feltételei:

 • A minimális hitelkeret összege: 50 000 Ft.
 • Minimum jövedelem: 100.000 Ft
 • 18. életévét betöltött devizabelföldi természetes személy igényelheti, amennyiben Ön a hitel igénylésekor 21 év alatt vagy 70 év felett van, akkor olyan készfizető kezes bevonása szükséges, akinek az életkora az igényléskor 21 év és 70 év között van.
 • Magyarországi állandó lakcím vagy tartózkodási engedély.
 • Lakóhelyi vezetékes telefon vagy mobiltelefonos elérhetőség.
 • A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) nem tartalmaz az igénylőre -  valamint készfizető kezes bevonása esetén a kezesre -  vonatkozóan mulasztással, visszaéléssel, csalással, vagy adósságrendezési eljárással kapcsolatos információt.
 • Bankszámlahitel alapszámlához nem igényelhető.
 • Egyes már nem értékesített bankszámlák esetén bankszámla konstrukció módosítás szükséges

Ahhoz, hogy a hitelkeret folyamatosan elérhető legyen, minden hónapban a bank által meghatározott összegű jóváírásnak kell érkeznie az Ön számlaszámára. Ez a jóváírási kötelezettség a fennálló hiteltartozás törlesztőrészletén felüli bankon kívülről érkező jóváírással teljesíthető. A havi jóváírási kötelezettség kizárólag készpénzbefizetéssel belföldön nem teljesíthető.

 

  1. a Amennyiben Ön rendelkezik számalvezetési szolgáltatással a Raiffeisen Banknál
 • kérjük, további információért hívja 24 órás telefonos banki szolgáltatásunkat- Raiffeisen Direktet a +36-80-488-588-as telefonszámon, vagy
 • keresse fel az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat. A várakozás elkerülése érdekében, kérjük, foglaljon előre időpontot.
 

1. b Amennyiben Ön nem rendelkezik számlavezetési szolgáltatással a Raiffeisen Banknál
Számlavezetési szolgáltatás igényléséhez keresse fel az Önhöz legközelebbi Raiffeisen bankfiókot. A várakozás elkerülése érdekében kérjük, foglaljon előre időpontot.

Szükséges dokumentumok:

 • személyi igazolvány,
 • lakcímkártya,
 • jelenlegi bankszámlakivonat.

 

A THM-ek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével 375.000 forint összegű, 3 hónapos futamidejű kölcsönre vonatkozóan került meghatározásra, azzal a feltételezéssel elve, hogy a Számlatulajdonos a hitelkeret beállítását követően a bankszámlahitel teljes összegét lehívja, a lehívást követően a szerződésben meghatározott időközönként teljesíti a Bank által előírt havi jóváírási kötelezettségét, majd ezt követően minden alkalommal azonnal lehívja a hitelkeretből rendelkezésre álló részt.

Az első periódusban a THM meghatározásakor a 2020. évi LVIII. törvényben meghatározott fizetési moratórium alatt a THM maximális mértékére vonatkozó előírás, az első periódusra vonatkozó kamat és kezelési költség került figyelembe vételre.
Az második periódusban a THM meghatározásakor a második periódusra vonatkozó kamat és kezelési költség került figyelembe vételre.

Számlavezetési díjhoz kötött számla nyitása nem szükséges a bankszámlahitel igénybevételéhez. A THM mértéke a feltételek változása esetén módosulhat, értéke nem tükrözi a hitelek kamatkockázatát.

2020. évi LVIII. törvény alapján a THM mértéke a fizetési moratórium végéig (Határidő) nem lehet magasabb, mint az igénylés kiállítás naptári félévének első napján érvényes jegybanki alapkamat 5 százalékponttal növelt mértéke, ezt követően pedig az igénylés kiállításának napján érvényben lévő THM válik irányadóvá.

A Határidő jelentése: a 2020. évi LVIII. törvényben meghatározott fizetési moratórium vége, mely ha nem kerül meghosszabbításra, akkor 2020. december 31.

A fentiekre tekintettel a kölcsönnek két periódusa van.

Első periódus: a bankszámlahitel szerződés létrejöttétől a Határideig tart. Ebben a periódusban a kamat rögzített.

Második periódus: a Határidőtől kezdődik és a szerződés időtartamának végéig tart, tekintettel arra bankszámlahitel szerződés határozatlan időre jön létre. Ebben a periódusban a kamat típusa referencia-kamatlábhoz kötött változó kamatozás, a szerződés időtartamára rögzített kamatfelárral.


Szeretne Ön is biztonsági keretet?

Kérjük, adja meg adatait, és visszahívjuk!

Ajánljuk még Ajánljuk még

Egyedi Dolgozói Számlacsomagok

Egyedi Dolgozói Számlacsomagok

Számlavezetési szolgáltatás - Egyedi Dolgozói Számlacsomagok kedvezményeket biztosít a Raiffeisen Bankkal Egyedi Dolgozói Csomagra szerződött munkáltatók dolgozói részére.

Az Egyedi Dolgozói Számlacsomagot Önnek ajánljuk, ha

 • Ön a Raiffeisen Bank szerződött partnerének dolgozója,
 • előnyben részesíti a kedvezményes banki szolgáltatásokat,
 • gyakran használja az alapbanki szolgáltatásokat.

Azért érdemes az Egyedi Dolgozói Számlacsomagot választania, mert

 • ingyenes a számlanyitás,
 • kedvezményes a havi számlavezetési díj,
 • díjmentes az internetes hozzáférés számlájához,
 • egyes kártyák esetén díjmentes az első éves kártyadíj,
 • havonta az első 2 alkalommal díjmentesen vehet fel készpénzt, belföldi ATM-ből, forintban, összesen 150 ezer forintig, amennyiben a számlához kapcsolódóan nyilatkozott az ingyenes készpénzfelvételről,
 • a választott csomag típustól függően havonta az első 2 vagy 3 alkalommal kedvezményesen vehet fel készpénzt bármely hazai bankautomatából, ha nem nyilatkozott bankunknál az ingyenes készpénzfelvételről,
 • kedvező a közüzemi számlák kiegyenlítésére adott csoportos beszedési megbízások, illetve az állandó átutalási megbízások teljesítésének díja;

EBKM: 0,01%

A bankszámlához kapcsolódó ingyenes, illetve kedvező díjú szolgáltatások mellett az alábbi kedvezményeket is igénybe veheti:
 

 1. Első éves bankkártyadíj elengedése (Nem dombornyomott Sokoldalú OKOSkártya, VISA Classic), mely kedvezmény társkártyára is érvényesíthető
 2. Akár 6 hónapig díjmentes Mobil Banking szolgáltatás
 3. Kedvezmény a Bankszámlahitel kamatából.
 4. Hitelbírálati díj-kedvezmény Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel, Lakáshitel, Személyi Kölcsön esetén
 5. Kedvezőbb díjazású biztosítások

A részletes feltételeket keresse az aktuális Kondíciós Listában.

Segítünk Önnek a bankváltásban!
Ne gondolja, hogy bonyolult és időigényes lenne más banknál lévő bankszámláján megadott állandó átutalásait, csoportos megbízásait és jövedelmét átirányítani Bankunkhoz.

 
 1. Nem kell mást tennie, mint felkeresni egy Raiffeisen bankfiókot, nyitni egy Egyedi Dolgozói Számlát, és egy nyomtatvány kitöltésével ide utaltatni jövedelmét, a továbbiakat mi intézzük Ön helyett.
 2. Adjon megbízást bankváltás kezdeményezésére az ügyintézőnknél, melyhez Önnek egyetlen nyomtatványt  kell kitölteni, és állandó átutalásait és csoportos beszedési megbízásait (pl. közös költség vagy villanyszámla fizetése) a Bank átirányítja az új számlájára.
 3. Az sem probléma, ha bankszámlahitel kapcsolódik jelenlegi számlájához, mert az új számlanyitással egyidejűleg igényelhet a más banknál lévő hitelkeretével azonos, vagy akár nagyobb összegű bankszámla-hitelkeretet, így hitelének áthozatalával sem kell foglalkoznia.
  Egyedi Dolgozói Számla nyitására és a kedvezmények igénybevételére a Raiffeisen  Bankkal megállapodást kötött munkáltatók dolgozói jogosultak.
Kérjük, érdeklődjön munkáltatójánál, vagy bármelyik Raiffeisen  bankfiókban a dolgozói számlanyitás lehetőségéről,  valamint a munkáltatójára irányadó feltételekről, vagy írjon a dolgozoiplusz@raiffeisen.hu e-mail címre.        
  A várakozás elkerülése érdekében kérjük, foglaljon előre időpontot!

Időpontfoglalás bankfiókba

  Számlanyitáshoz hozza magával személyi  igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját, valamint fényképes dolgozói  belépőkártyáját vagy munkáltatói igazolását.
  További  információt kérhet telefonos ügyfélszolgálatunkon, a Raiffeisen Direkten is, a +36-80-488-588-as telefonszámon.