Herbert Stepic Alapítvány

Közép-Kelet-Európai jótékonysági projektek támogatása Ön is segíthet abban, hogy új esélyt kapjanak azok a közép- és kelet-európai rászorulók, akik saját erejükből nem tudnak boldogulni.

Célkitűzések

  • A közép- és kelet-európai rászoruló gyermekek, tizenévesek és fiatal nők segítése.
  • Reményt adni, az ínséget enyhíteni. Figyelemmel kísérni a rászorulók sorsát, és - a Raiffeisen hagyományaihoz híven - támogatni az önsegítést.
  • Minél szélesebb körben elterjeszteni a szolidaritás eszméjét, példamutatás révén másokat is segítésre ösztönözni.
Az alapítvány

Herbert Stepic, a magyar Raiffeisen Bank Igazgatóságának volt elnöke és a Raiffeisen International volt vezérigazgatója. A tőzsdén is jegyzett Raiffeisen International Bank-Holding AG a kelet-európai térség úttörőjeként vált ismertté, ahol igen erős piaci pozícióra tett szert. Herbert Stepic személyében is tevékenyen alakíthatta, és figyelemmel kísérhette ezt a fejlődési folyamatot. 60. születésnapja alkalmából új célként a régió nehéz körülmények között élő lakóinak segítését tűzte ki, ezért létrehozta a H. Stepic CEE Charity Alapítványt.
"Sikeres bankárként, aki a gyermekkorát a háború utáni Ausztriában, egyszerű körülmények között töltötte, pontosan tudom, hogy a boldogság nem csak a pénzen és a vagyonon múlik. Azonban azzal is tisztában vagyok, hogy az anyagi gondok enyhítése nagyban hozzájárul az életminőség és az életkedv javításához és a várható élettartam növeléséhez. A H. Stepic CEE Charity nő.-profit jótékonysági szervezet segítségével szeretnék magam is részt vállalni a nélkülözők gondjainak enyhítéséből."

Hogyan segítheti az Alapítvány munkáját?

A közép- és kelet-európai rászorulókat az alábbi számlaszámra küldött pénzadományával támogathatja:

Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien
H. Stepic CEE Charity
IBAN: AT483200000000100099

Sort code: 32000
Számlaszám: 100099
BIC: RLNWATWW

Az Alapítvány munkájával kapcsolatos további információért hívja kollégánkat:
Peter Lenkh - Telefon: 00 43-1-71 707-1709
www.stepicceecharity.org