Védjük a környezetünket!

A "Zöld Bank" program fogja össze a Raiffeisen Bank környezettudatos tevékenységeit, működési megoldásait és munkatársakat célzó kezdeményezéseit.

A Raiffeisen Bank környezetvédelmi, enegiatakarékossági tevékenységei:

  • A Bank az International Finance Corporation (IFC) garancia vállalásával olyan beruházások finanszírozásához nyújt hitelt, amelyek energiaracionalizálási és károsanyag-kibocsátáscsökkentési célokat szolgálnak, pl.: szigetelés, ablakcsere, fűtéskorszerűsítés
  • A Raiffeisen Bank Késmárk utcai székházépületének hűtési- fűtési rendszerét geotermikus energia felhasználásával oldotta meg. Az épület alatti kútból adja a vizesblokkok WC öblítéséhez, valamit a kert öntözéséhez szükséges vizet.
  • A Bank a veszélyes hulladékok - nyomtatók festékanyaga, adathordozók (pl.: CD-k, DVD-k), leselejtezett informatika eszközök - begyűjtését, megsemmisítését szakértő, megfelelő engedélyekkel rendelkező vállalkozókkal végzi.
  • Papírhulladék szelektív gyűjtése.


A Bank munkatársai 2007 óta aktívan részt vesznek a "Bringázz A Munkába!" akcióban. A kezdetben egy ötfős csapattal induló Bank 2012-ben már több mint 70 fővel teker a több hetes programban önmagáért és a tisztább környezetért!