Kortárs magyar képzőművészet

A Raiffeisen Bank képzőművészeti mecenatúrára a kortárs magyar képzőművészet támogatási tevékenységét öleli fel.

Raiffeisen Gyűjtemény
A Bank kortárs magyar képzőművészeti gyűjteményét 2000-ben alapította, melyben szinte minden a jelenlévő stílus és gondolkodásmód megjelenik. A folyamatosan bővülő kollekció élő anyag, egyes darabajait többször kölcsön kérik hazai és külföldi időszaki kiállításokra anyagához. A gyűjtemény jelenleg 88 magyar alkotó 277 művéből áll és a Bank Akadémia utcai székházát, a Késmárki utcai bankszékház valamint egyes régióközpontok és fiókok ügyféltereit, irodáit díszítik.

Az alkotásokról "Magyar képzőművészet az ezredfordulón - a Raiffeisen Gyűjtemény" címmel magyar/angol nyelvű album is megjelent.

Raiffeisen Galéria
A Bank a budapesti Akadémia utcai székházában kialakított Galériában évi 5-6 kiállítást rendezett 2001 és 2015 között magyar kortárs képzőművészek alkotásaiból.
A kiállító művésznek - a kiállítóterem biztosítása mellett - a Bank elkészítette a kiállítás nyomtatványait (meghívó, katalógus, plakát), ünnepélyes megnyitót szervezett és közterületi reklámot biztosított.
 

Busszal a Múzeumba program

Ingyenes buszjárattal vitte a Bank az általános és középiskolai diákokat a Ludwig Múzeum játékos múzeumi foglalkozásaira 2008 és 2011 között. Ezzel könnyítette meg a Budapesttől távolabbi települések iskoláinak a fővárosba jutást, és a részvételt az ingyenes múzeumi foglalkozásokon.

A program és a résztvevő iskolák