Közösen a gyermekétkeztetésért

A Raiffeisen Közösen program összefogja a Bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységét.

Közösen a Gyermekétkeztetésért

A Raiffeisen Bank 20 millió Ft-ot adományoz a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal (GYEA) együttműködve gyermekek étkeztetésére.

Raiffeisen Mindenki Ebédel 2015 Tél - pályázat
A GYEA "Mindenki ebédel" programjának célja, hogy hazánk településein minden óvodás és általános iskolás gyerek rendszeresen táplálkozzon, ne csak a szorgalmi/tanítási időszakban, hanem azon kívül hétvégeken, óvodai, iskolai szünetekben is.

Pályázat első szakasza - szakmai elbírálás:
A GYEA által kiírt nyilvános pályázaton 2015. november 20-ig magyarországi települések önkormányzatai pályázhattak a település 30 szegény sorban élő óvodás, általános iskoláskorú gyermekeinek (3-14 év) étkeztetési támogatására. A határidőre beérkezett anyagokból formai, tartalmi előszűrést követően a GYEA szakmai döntése alapján a pályázatok felkerültek a Raiffeisen Bank Facebook oldalára.

Pályázat második szakasza Facebookon:
A Bank Facebook oldalán a pályázó településekre az oldal látogatói szavazhattak, és a legtöbb szavazatot kapott településekre jut el a bank élelmiszeradománya.

Szavazás eredménye
2015 decemberétől az alábbi 15 település 450 gyermeke kap 6 hónapon át élelmet a Raiffeisen Bank 20 millió Ft-os adományából: Borsosberény, Cégénydányád, Csegöld, Darnó, Diósjenő, Garbolc, Jánkmajtis, Kérsemjén, Kishódos, Nyírmada, Pap, Petneháza, Tiszamogyorós, Tolmács, Zsarolyán.

Közösen sokat tehetünk!

A Raiffeisen Közösen programban átlátható pályázati rendszerrel, ügyhöz kötött marketing tevékenységgel és önkéntes munkával segítjük a

  • családon kívül nevelkedő, valamint nehéz körülmények között élő gyermekeket
  • gyermekétkeztetési programokat
  • gyermekjóléti intézményeket.