Pénzügyi ismeretterjesztés

A pénzügyi jártasság és ismeretek terén végzett kutatások kimutatták, hogy Magyarországon a legtöbben idegenkednek a pénzügyektől. Ennek oka a szakmai nyelvezet, illetve a fogalmak hiányos ismerete. A Raiffeisen Bank célja, egyszerűen, érthetően beszélni a pénzügyekről, pénzügyi szolgáltatóként felelősséget vállalni és aktívan tenni a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítéséért.

Mindennapi Pénzügyeink Program

A Bank 2011-ben csatlakozott a Pénziránytű Alapítvány Mindennapi Pénzügyeink Programjához. A hazánkban egyedülálló pénzügyi szemléletformáló program célja a magyar lakosság pénzügyi tudásának fejlesztése, hogy hatékonyabban gazdálkodjanak, ami életminőségük javulásához vezethet. A Magyar Nemzeti Bank, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, 22 pénzintézet, valamint a média összefogásával megjelent internetes tartalmak, sajtócikkek mintegy 4,6 millió embert értek el 2011 májusától kezdve 15 hónapon keresztül.

Pénzügyekről Tömören

Az RTL Klub 2007-2008-ban készített egy hiánypótló oktató műsort "Pénzügyekről Tömören" címmel a Bank támogatásával. Tömör professzor előadásaival a szükséges alapfogalmakat igyekezett megismertetni, hogy a műsor nézői tudatosabb mindennapi pénzügyi döntéseket hozhassanak.

Tömör professzor előadásai az alábbi témákban készültek: Bank, Folyószámla, Bankkártya, Számlakivonat, Bankbetét, Bankhitel, Átutalások, Kamat, Családi költségvetés, Személyi Kölcsönök, Elektronikus bankolás, Tőzsde, Mit kell nézni a hitelszerződésben?, Mi az a THM?, Jelzáloghitelek, Milyen törlesztési módot válasszunk?, Árfolyamkockázat, Adóslista, Internetbankolás, Hitelkártya, Fizetés kártyával, Befektetések, Hosszú távú rendszeres megtakarítások, Befektetési alapok, Biztosítások