Szakmai tapasztalattal rendelkezőknek

Lehetőség a többéves munkatapasztalattal rendelkező szakértők és vezető pozíció iránt érdeklődőknek.

A hagyományos pénzügyi értékesítési, értékesítés-támogatói, termékfejlesztői, kockázatelemzési, követeléskezelési, stb. szakterületeken túl, várjuk azokat az informatikai munkatársakat, akik szakértelmüket a pénzügyi szektorban kívánják kamatoztatni.

Mit kínálunk a szakmai tapasztalattal rendelkező pályázóknak?

  • Változatos banki területeken történő tapasztalatszerzési lehetőséget,
  • Széleskörű, az egyéni szakmai preferenciákat szem előtt tartó választás és fejlődés lehetőségét az üzleti valamint számos támogató terület között,
  • Hosszú távú karrierlehetőséget többféle, az egyéni ambíciókat és az elért szakmai eredményeket figyelembe vevő dimenzió mentén (szakértői vs. vezetői tevékenység),
  • Szakmai fejlődési és előrelépési lehetőséget az országhatáron túl is, a bankcsoport külföldi leányvállalatainál,
  • Teljes körű önállóságot biztosító, egyéni döntéshozatalra bátorító, felhatalmazást nyújtó vezetői mentalitás mellett végezhető feladatokat,
  • Hazai és nemzetközi projektekben történő részvétel lehetőségét,
  • Valódi szakmai kihívást jelentő feladatokat, melyek személyes sikerélményt nyújtanak a munkatárs számára és hozzájárulnak a szakmai elismertség kivívásához,
  • Újdonságra és új látásmódra nyitott szakmai közösségben történő részvétel lehetőségét,
  • Professzionális, magas színvonalú szakmai környezetben végezhető munkát.

Vezetőfejlesztés a Raiffeisen Bankban

Bankunk nagy hangsúlyt helyez arra, hogy minél több területen lehetőséget biztosítson munkatársainak hogy, megfelelő szakmai tudás és készségek birtokában vezetői pozíciókban is kipróbálhassák magukat, ezért tudatosan foglalkozik nem csupán a vezetők, de a vezetői ambícióval és készségekkel rendelkező munkatársak fejlesztésével.

A vezetőfejlesztés fontosságát, és ennek eredményeit mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy 2011-ben a Raiffeisen Bank International 6. helyezést ért el a "Top Companies for Leaders" regionális versenyén, amelyen világszerte több száz vezető vállalat mérettetett meg a vezetői tevékenység minősége és hatékonysága szempontjából.

Akik ezen az úton már elindultak...

Vezetők

Bálint Attila
üzletágvezető,
Private Banking üzletág

Görög Eszter
üzleti igénykezelés vezető,
Szervezési főosztály

Lotz Péter
régióigazgató,
Középvállalati értékesítési divízió

Szakértők

Molnár Gyula
senior brand manager,
Retail üzletág

Barabás Gergely
ügyfélkockázati elemző,
Vállalati ügyfélkockázat-előrejelző főosztály

Bálint Attila, üzletágvezető,Private Banking üzletág:
"1996-ban léptem be a Bankba, mint trainee. Frissdiplomásként viszonylag sok állásajánlatom volt, a döntést sajnos nem tette könnyebbé, hogy anyagilag nem a Raiffeisen Bank ajánlata volt a legkedvezőbb. Ugyanakkor - az igazat megvallva - én a trainee programért akár fizetni is hajlandó lettem volna; lévén az első pillanattól kezdve egy újabb diplomának gondoltam, hogy beleláthatok egy sikeres Bank működésébe. Azt reméltem, hogy ez a beruházásom előbb-utóbb talán megtérül. Sportolói múlttal nem állt messze tőlem ez a szemlélet, és kifejezetten támaszkodni is tudtam arra a tudásomra, hogy mindennek az alapja - az alázat.
A csoda hamarabb jött a vártnál. Olyan szakterületre és olyan kollégák közé kerülhettem, akik egyértelműen inspirálták, és máig is energiával töltik fel a mindennapjaimat. Nekik köszönhetem karrierem alakulását, miközben persze sikerek, kudarcok és tanulságok sora formálta jellememet, vagy éppen az életem alakulását. Megtanultam élvezni a felelősséget.
Mára életem egyik legnagyobb eredményének gondolom, hogy a mindennapi boldogságomhoz a ténykedésünk gazdasági racionalitása és humán kapcsolódásaim egyaránt hozzájárulnak."

Görög Eszter, üzleti igénykezelési vezető, Szervezési főosztály:
"1991 óta dolgozom a Bankban, ami életem második munkahelye (akkor még Unicbank néven). Kezdetben a jogtanácsosi, társasági titkári, marketing és HR feladatokkal is foglalkoztam. A szervezet növekedésével hosszú ideig a Titkárságot vezettem, ellátva a Bankcsoport képviseletét a hatóságok felé. 2004-től a központi panaszkezeléssel, 2008-tól pedig az ügyfélkiszolgálás minőségének javításával foglalkozom, mint a Minőségirányítási főosztály vezetője.
A Banknak mindig is erőssége volt az "emberi oldal". Sok tehetséges ember nőtt fel itt, mert lehetősége volt a tanulásra és a kibontakozásra. Ez a kultúra előnyt is jelentett a versenytársakkal szemben. Bankos pályafutásom során mindvégig vezető voltam, és - természetesen jó teljesítmény alapján - ebben nagy önállóságot és bizalmat kaptam a felsővezetőktől, ahogy minden középvezető. A szakmai alázat, a profizmus, a tolerancia, a bizalom csak néhány olyan alapérték, amit mindannyian magunkénak vallunk.
Az elmúlt néhány évben jelentősen megváltozott a gazdasági környezet. Ehhez a Banknak is alkalmazkodnia kellett: megtanultunk más vezetői technikákat, motivációs eszközöket annak érdekében, hogy nehezebb időkben is helytálljunk."

Lotz Péter, régióigazgató, Középvállalati értékesítési divízió
"Egyike vagyok a legrégebben a Raiffeisen Bankban (és elődjében, az Unicbankban) dolgozó munkatársaknak. Az egyetem alatt a szakmai gyakorlatomat a Bankban töltöttem, mely nagyban meghatározta első munkahelyválasztásomat. Háttérterületen hiteladminisztrátorként kezdtem, jelenleg pedig a teljes Dunántúlért felelős középvállalati értékesítési vezető vagyok.
Számomra a Raiffeisenben elsősorban mindig is a vállalati kultúra volt a legvonzóbb. A bank nyitott szellemiségű, a vezetők minden szinten könnyen megközelíthetőek. A bank a dolgozók etikus magatartására érzékeny, érték a lojalitás, megbízhatóság. Amit pedig vezetőként nagyon fontosnak tartok, az a vezetői feladatokba, közös gondolkodásba történő bevonás, a döntési kompetenciák széleskörű delegálása.
Természetesen az elmúlt évek gazdasági válsága a Raiffeisent sem hagyta érintetlenül se üzleti, se szervezeti vonatkozásban. Ugyanakkor örülök annak, és a jövőre nézve fontosnak tartom, hogy a vállalati kultúra legfontosabb elemeit - persze a megváltozó körülményekhez igazodva - alapvetően sikerült megőriznünk."

Molnár Gyula, senior brand manager, Lakossági üzletág:
" Több, mint 10 éve dolgozom a banknál. Ez alatt az idő alatt több területen is kipróbálhattam magam, jelenleg vezető termékmenedzserként dolgozom. Mindenkori vezetőim folyamatosan támogatták szakmai és személyes fejlődésemet és egyre összetettebb, egyre izgalmasabb feladatokat kaptam az idő előrehaladtával.
Ha kiérdemeljük a bizalmat, akkor az irányok tisztázását követően lehetőségünk nyílik a Bankban önálló munkavégzésre, szakmai kibontakozásra, ami lehetőséget biztosít a folyamatos fejlődésre, a felelősségteljes, értelmes munkára. Nagyra becsülöm a bankban a támogató légkört, a kreativitást, a megújulásra való képességet és azt a remek csapatot, akikkel együtt dolgozunk egymás munkáját segítve. Munkám nagy részét az utóbbi időben a bank számos területét érintő projektekkel töltöm, ahol szakmailag felkészült, a közös cél érdekében valós erőfeszítést vállaló munkatársakkal végezzük el feladatainkat, a siker pedig nem marad el."

Barabás Gergely, ügyfélkockázati elemző, Vállalati ügyfélkockázat-előrejelző főosztály:
"A Raiffeisen Bank Zrt. az első munkahelyem, ahol gyakornokként kezdtem 1999-ben.  Az elmúlt bő egy évtized alatt számos területen volt lehetőségem kipróbálni magam: a Bankműveleti főosztályon kezdtem, ahol számlakönyvelési feladatokat láttam el. Majd az Értékesítési főosztályon több évet nagyvállalati asszisztensként, illetve ügyfélreferensként dolgoztam. Ezt követte a Vállalati üzletág, itt termékfejlesztési, értékesítés-támogatási és folyamatszervezési feladataim voltak. Jelenleg senior ügyfélkockázati elemzőként dolgozom a Vállalati ügyfélkockázat előrejelző főosztályon.
A területek közötti váltásokat kifejezetten a szakmai tudásom bővítése érdekében tettem, saját motivációm és elhatározásom alapján, melyet minden esetben támogatott mind a közvetlen vezetőm, mind maga a Bank is.
Minden érdeklődőnek jószívvel ajánlom Bankunkat, amennyiben egy energikus és fiatalos csapat részeként, meglévő szakmai tudásának felhasználásával kíván eredményeket elérni, mind a maga, mind a Bankunk javára."