Hitelkártyák

A hitelkártya hitelkérelmek befogadása és bírálata átmenetileg, 2020. március 19-től szünetel.

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a 2020.03.18-án megjelent, 47/2020. sz. kormányrendelet végrehajtására vonatkozó munka megkezdődött.

A kormányrendelet hatályba lépését követően kötött zálogjoggal nem biztosított fogyasztói hitelekre vonatkozó rendelkezések minél sikeresebb és gyorsabb megvalósítása érdekében, átmeneti időszakra a Raiffeisen Bank felfüggeszti:

  • valamennyi lakossági személyi kölcsönre, hitelkártyára, bankszámlahitelre vonatkozó új hitelkérelem befogadását és
  • valamennyi lakossági személyi kölcsönre, hitelkártyára, bankszámlahitelre már beadott, folyamatban lévő igénylések bírálatát.

Továbbra is zavartalan a jelzáloghitelek, állami támogatásos konstrukciók (Babaváró, CSOK és OTK) igénylésének befogadása, bírálata és folyósítása.

Az átmeneti időszakra azért van szükség, hogy a kormányzati intézkedések végrehajtása érdekében szükséges változtatást meg tudjuk valósítani.

Ügyfeleink szíves türelmét kérjük, hamarosan részletes tájékoztatást adunk a hitelezés új feltételeiről, valamint a bejelentett kormányzati intézkedések gyakorlati kérdéseiről.

Kérjük, hogy a fentiekről bankfiókjainkban, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon egyelőre ne érdeklődjenek. A részletek kidolgozása még folyamatban van, így kollégáink a kérdésben pillanatnyilag még nem tudnak segíteni.

Üdvözlettel,
Raiffeisen Bank Zrt.