Ugrás a tartalomhoz
EN

Személyi Kölcsön

Egyes lakossági hitelkérelmek befogadása és bírálata átmenetileg 2020. március 19-től szünetel

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a 2020.03.18-án megjelent, 47/2020. sz. kormányrendelet végrehajtására vonatkozó munka megkezdődött.

A kormányrendelet hatályba lépését követően kötött zálogjoggal nem biztosított fogyasztói hitelekre vonatkozó rendelkezések minél sikeresebb és gyorsabb megvalósítása érdekében, átmeneti időszakra a Raiffeisen Bank felfüggeszti:

  • valamennyi lakossági személyi kölcsönre, hitelkártyára, bankszámlahitelre vonatkozó új hitelkérelem befogadását és
  • valamennyi lakossági személyi kölcsönre, hitelkártyára, bankszámlahitelre már beadott, folyamatban lévő igénylések bírálatát.

Továbbra is zavartalan a jelzáloghitelek, állami támogatásos konstrukciók (Babaváró, CSOK és OTK) igénylésének befogadása, bírálata és folyósítása.

Az átmeneti időszakra azért van szükség, hogy a kormányzati intézkedések végrehajtása érdekében szükséges változtatást meg tudjuk valósítani.

Ügyfeleink szíves türelmét kérjük, hamarosan részletes tájékoztatást adunk a hitelezés új feltételeiről, valamint a bejelentett kormányzati intézkedések gyakorlati kérdéseiről.

Kérjük, hogy a fentiekről bankfiókjainkban, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon egyelőre ne érdeklődjenek. A részletek kidolgozása még folyamatban van, így kollégáink a kérdésben pillanatnyilag még nem tudnak segíteni.

Üdvözlettel,
Raiffeisen Bank Zrt.

Új ügyfeleknek akciós kamattal jövedelemátutalás nélkül!

Kamat: 7,95%, THM: 8,7%
  • új ügyfeleknek
  • 250 ezer Ft havi nettó jövedelemtől
  • 1 millió Ft kölcsönösszegtől
Kamat: 11,95%, THM: 13,1%
  • új ügyfeleknek


Miért érdemes a Raiffeisent választania?

  • Nem kell a bankhoz utaltatnia jövedelemét
  • Nem kell kötelező számlahasználatot vállalnia

Új ügyfél, akinek 2020.01.07-én nincs Raiffeisen lakossági bankszámlája, és a kölcsön igénylésekor Raiffeisen lakossági hitele1.

Érdekli, mekkora kölcsönösszegre számíthat? Kalkuláljon velünk!

 

Igénylés: 2020.01.13-tól 2020.03.20-ig

Hitelfedezeti biztosítás akció

Hitelfedezeti biztosításának 2 havi díját jóváírjuk!

Nehéz helyzetben segítséget nyújt kölcsöne törlesztésében.

A hitelfedezeti védelem egy csoportos biztosítás, szerződője a Raiffeisen Bank Zrt., a bank ügyfelei, mint biztosítottak csatlakozhatnak a csoportos biztosításhoz A tájékoztatás nem teljes körű, a biztosítás további feltételei a vonatkozó biztosítási feltételben. Az akció részleteit a Lakossági Kondíciós Lista tartalmazza.

7 millió forintig igényelheti, végig fix törlesztővel, szabad felhasználásra:

- lakásfelújítás, korszerűsítés
- tartós fogyasztási cikk vásárlása
- új autó vásárlása, vagy a régi autó lecserélése
- belevágna végre egy régóta tervezett hobbiba
- fejlesztené tudását, tanulna
- hitelkiváltásra: más banktól felvett személyi kölcsönét, bankszámlahitelét, hitelkártyáját, meglévő áruhitelét szeretné kedvezőbbre cserélni.

 

A 15,95%-os THM:17,7% standard kamatot az alábbi kedvezményekkel csökkentheti:

 

AKTÍV SZÁMLAHASZNÁLATHOZ KAPCSOLÓDÓ

3% kamatkedvezmény, így a kedvezményes kamat 12,95% (THM: 14,3%)

Aktív számlahasználat feltételei: rendszeres havi jóváírás és havi tranzakciószám vállalása2.

További feltétel egyes már nem értékesített bankszámlák esetén: bankszámla konstrukció módosítás6.

Önnek ajánljuk, ha számlevezetési szolgáltatatást - bankszámláját aktívan és rendszeresen használja, vagy erre a kölcsön igénylésekor ígéretet tesz. A kedvezmény az alábbi jövedelemhez kapcsolódó kamatkedvezménnyel együttesen is igénybe vehető.

JÖVEDELEMHEZ KAPCSOLÓDÓ

Jövedelem400 kamatkedvezmény

5,5% kamatkedvezmény, így az elérhető kedvezményes kamat 10,45% (THM: 11,4%)

Feltételei: legalább havi nettó 400 ezer Ft jövedelem és legalább 3 millió Ft kölcsönösszeg3
Önnek ajánljuk, ha nagyobb kiadásra készül és legalább havi nettó 400 ezer Ft igazolt jövedelemmel rendelkezik.

Jövedelem250 kamatkedvezmény

5% kamatkedvezmény, így az elérhető kedvezményes kamat 10,95% (THM: 12,0%)

Feltételei: legalább havi nettó 250 ezer Ft jövedelem és legalább 1 millió Ft kölcsönösszeg4

Önnek ajánljuk, ha nagyobb kiadásra készül és legalább havi nettó 250 ezer Ft igazolt jövedelemmel rendelkezik.

 

Tehát az aktív számlahasználathoz és a jövedelemhez kapcsolódó kedvezménnyel együttesen 8,5% kamatkedvezmény érhető el, így a kedvezményes kamat 7,45%. THM: 8,2%

 

HITELKIVÁLTÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ

Hitelkiváltó Plusz 8,5% kamatkedvezmény, elérhető kedvezményes kamat 7,45% (THM: 8,2%)

Feltételei: aktív számlahasználat feltételeinek3 vállalása mellett legalább 6 hónapja fennálló, ügyletenként legalább 100 000 Ft és összesen legalább 2 millió Ft összegű, nem Raiffeisen Bank által nyújtott annuitásos törlesztésű hitel/kölcsön kiváltása, ha a folyósított kölcsön összege legalább 3 000 000 Ft5

További feltétel egyes már nem értékesített bankszámlák esetén: bankszámla konstrukció módosítás6.
    

Önnek ajánljuk, ha a feltételeknek megfelelő meglévő hiteleit szeretné kedvezőbbre cserélni, nem Raiffeisen Bank által nyújtott hitel/kölcsön kiváltását tervezi, és Raiffeisen számlavezetési szolgáltatását - bankszámláját aktívan és rendszeresen használja, vagy erre a kölcsön igénylésekor ígéretet tesz.

 

Hitelkiváltó kamatkedvezmény

5% kamatkedvezmény, elérhető kedvezményes kamat 10,95% (THM: 12,0%)

Feltételei: aktív számlahasználat feltételeinek1 vállalása mellett legalább 6 hónapja fennálló, ügyletenként legalább 100 000 Ft összegű, nem Raiffeisen Bank által nyújtott hitel/kölcsön kiváltása, ha a folyósított kölcsön összege legalább 1 000 000 Ft5

További feltétel egyes már nem értékesített bankszámlák esetén: bankszámla konstrukció módosítás6.

    
Önnek ajánljuk, ha a feltételeknek megfelelő meglévő hiteleit szeretné kedvezőbbre cserélni, nem Raiffeisen Bank által nyújtott hitel/kölcsön kiváltását tervezi, és Raiffeisen számlavezetési szolgáltatását - bankszámláját aktívan és rendszeresen használja, vagy erre a kölcsön igénylésekor ígéretet tesz.

 

Egyszerűen igényelhet Raiffeisen Személyi Kölcsönt

Kalkuláljon velünk!
Érdekli, mekkora kölcsönösszegre számíthat? Adja meg adatait, hogy visszahívhassuk!
Ha munkanapokon 8-16 óra között regisztrál, szakértőnk 1 órán belül visszahívja, és időpontot foglal a bankfiókba.
 

A kiválasztott bankfiókban személyesen benyújthatja igénylését. Ha az igényléshez szükséges dokumentumokat magával hozza, azonnal benyújthatja kölcsönigénylését.

Az igénylőlap és a szükséges dokumentumok benyújtását követően bíráljuk el igénylését. A hitelbírálat eredményétől függően állapítjuk meg az igénybe vehető kölcsön összegét és feltételeit. Jóváhagyás esetén sms-ben tájékoztatjuk.

A kedvezmények részletes feltételeit a Lakossági Fedezetlen Hitelek Kondíciós Lista tartalmazza. A kamatkedvezmények a futamidő végéig szólnak.

 

11A hirdetett akciós kamatok részletes feltételeit a Lakossági Fedezetlen Kondíciós Lista 1.2.1.1. Akciók új ügyfeleknek cím alatt, a 7,95% kamat esetén az Új ügyfél250 akció, a 11,95% kamat esetén az Új ügyfél akció pontja tartalmazza. 7,95%-os kamat esetében az Új ügyfél jövedelem250 kedvezmény mértéke 8 %pont. A 11,95%-os kamat esetében az Új ügyfél kedvezmény mértéke 4 %pont.
A jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet figyelembevételével a Bank saját hatáskörben jogosult dönteni az elfogadható jövedelmek köréről, és azok igazolásának módjáról.

A kedvezmény a 2020.01.13-tól 2020.03.20-ig kiállított személyi kölcsön igénylésekre érvényes.

2A kamatkedvezmény feltétele, aktív számlahasználat vállalása: három hónapban legalább kettőben az Adós kölcsönszerződésben megjelölt bankszámláján a mindenkori havi nettó minimálbér összege legfeljebb kettő részletben jóváírásra kerüljön és Adós havonta legalább 4 tranzakciót a bankszámláján végrehajtson A vállalás nem teljesítése esetén a Bank havi díjat számít fel.

3A jövedelem400 kamatkedvezmény részletes feltételeit a Lakossági Fedezetlen Hitelek  Kondíciós Lista tartalmazza.
A havi nettó jövedelemhatár a bank által elfogadható jövedelem összegével kerül meghatározásra. A jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet figyelembevételével a Bank saját hatáskörben jogosult dönteni az elfogadható jövedelmek köréről, és azok igazolásának módjáról. A kedvezmény esetén Személyi Kölcsön esetében a Kölcsönnek nem célja a Raiffeisen Banknál fennálló hitel/kölcsöntartozás kiváltása, Személyi Kölcsön Extra esetében a Bank ajánlatában szereplő Személyi Kölcsön/Újrakezdési Hitel kiváltása elfogadható

4A jövedelem250 kamatkedvezmény részletes feltételeit a Lakossági Fedezetlen Hitelek Kondíciós Lista tartalmazza.
A havi nettó jövedelemhatár a bank által elfogadható jövedelem összegével kerül meghatározásra. A jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet figyelembevételével a Bank saját hatáskörben jogosult dönteni az elfogadható jövedelmek köréről, és azok igazolásának módjáról. A kedvezmény esetén Személyi Kölcsön esetében a Kölcsönnek nem célja a Raiffeisen Banknál fennálló hitel/kölcsöntartozás kiváltása, Személyi Kölcsön Extra esetében a Bank ajánlatában szereplő Személyi Kölcsön/Újrakezdési Hitel kiváltása elfogadható.


5További feltétel, hogy az ügyfél késedelem nélkül teljesítette, illetve teljesíti a kiváltandó kölcsönből/hitelből eredő fizetési kötelezettségét. Kiváltható főbb kölcsön/hiteltípusok: Személyi kölcsön, Áruhitel, Gépjárműhitel, Jelzáloghitel, Hitelkiváltó kamatkedvezmény esetén bankszámlahitel és Hitelkártya is. A Bank a hitelbírálat keretében jogosult egyedileg dönteni a kiváltással érintett kölcsön/hiteltípus elfogadásáról. A kamatkedvezmény a futamidő végéig szól. A Hitelkiváltó és a Hitelkiváltó Plusz kamatkedvezmény mértéke nem növelhető az Aktív számlahasználat kamatkedvezmény mértékével, függetlenül attól, hogy az Aktív számlahasználat kamatkedvezmény feltételét tartalmazza a Hitelkiváltó/ Hitelkiváltó Plusz kamatkedvezmény, ezen felül a Hitelkiváltó és a Hitelkiváltó Plusz kamatkedvezmény más kamatkedvezménnyel sem vonható össze.

6Bankszámla konstrukció módosítása akkor szükséges, ha az Adós a Kondíciós Listában meghatározott bankszámlával rendelkezik. További részleteket a Lakossági Fedezetlen Hitelek Kondíciós Lista tartalmazza.

 

A személyi kölcsön jellemzői

 

Személyi kölcsön összege 200 000 Ft - 7 000 000 Ft
Futamidő 200 000 Ft - 595 000 Ft: 36 - 60 hónap
600 000 Ft - 7 000 000 Ft: 36 - 84 hónap
Kölcsön, folyósítás és törlesztés devizaneme Forint
Kamat Rögzített
Törlesztőrészlet Futamidő alatt állandó
Kezes és fedezet Nem szükséges
Előtörlesztés A személyi kölcsön bármikor szerződésmódosítási díj ellenében előtörleszthető.
Plusz szolgáltatás Hitelfedezeti biztosítást igényelhet, mely védelmet nyújt családjának az előre nem tervezhető eseményekkel járó anyagi nehézségek esetén a vonatkozó feltételek alapján.

A bank egyedi esetben a fentiektől eltérhet. A részletes feltételek az aktuális Lakossági Fedeztelen Hitelek Kondíciós Listában találhatóak.

Reprezentatív példa :

Új ügyfél250 akcióval: kölcsönösszeg: 3.000.000 Ft; futamidő: 60 hó; hitelkamat mértéke: 7,95%; hitelkamat típusa: rögzített; THM: 8,7%; fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 3 675 445 Ft; hitel teljes díja: 675 445 Ft, hitelbírálati díj: 30.000 Ft, kamat összege: 645.445 Ft; havi törlesztőrészlet összege: 60.757 Ft. Az akció mértéke 8%.

Új ügyfél akcióval: kölcsönösszeg: 3 000 000 Ft; futamidő: 60 hó; hitelkamat mértéke: 11,95%; hitelkamat típusa: rögzített; THM: 13,1%; fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 4.029.454 Ft; hitel teljes díja: 1.029.454 Ft, hitelbírálati díj: 30.000 Ft, kamat összege: 999.454 Ft; havi törlesztőrészlet összege: 66.658 Ft. Az akció mértéke 4%.

Aktív számlahasználat és Jövedelem400 kamatkedvezménnyel: kölcsönösszeg: 3.000.000 Ft; futamidő: 60 hó; hitelkamat mértéke: 7,45%; hitelkamat típusa: rögzített; THM: 8,2%; fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 3.632.555  Ft; hitel teljes díja: 632.555 Ft, hitelbírálati díj: 30.000 Ft, kamat összege: 602.555 Ft; havi törlesztőrészlet összege: 60.043 Ft. A feltételek változása a feltüntetett adatokat módosítja.

Hitelkiváltó Plusz kamatkedvezménnyel: kölcsönösszeg: 3.000.000 Ft; futamidő: 60 hó; hitelkamat mértéke: 7,45%; hitelkamat típusa: rögzített; THM: 8,2%; fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 3.632.555  Ft; hitel teljes díja: 632.555 Ft, hitelbírálati díj: 30.000 Ft, kamat összege: 602.555 Ft; havi törlesztőrészlet összege: 60.043 Ft. A feltételek változása a feltüntetett adatokat módosítja.

Aktív számlahasználat és Jövedelem250 kamatkedvezménnyel: kölcsönösszeg: 3.000.000 Ft; futamidő: 60 hó; hitelkamat mértéke: 7,95%; hitelkamat típusa: rögzített; THM: 8,7%; fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 3.675.445 Ft; hitel teljes díja: 675.445 Ft, hitelbírálati díj: 30.000 Ft, kamat összege: 645.445 Ft; havi törlesztőrészlet összege: 60.757 Ft. A feltételek változása a feltüntetett adatokat módosítja.

Jövedelem400 kamatkedvezménnyel: kölcsönösszeg: 3.000.000 Ft; futamidő: 60 hó; hitelkamat mértéke: 10,45%; hitelkamat típusa: rögzített; THM: 11,4%; fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 3.894.445  Ft; hitel teljes díja: 894.445 Ft, hitelbírálati díj: 30.000 Ft, kamat összege: 864.445 Ft; havi törlesztőrészlet összege: 64.407 Ft. A feltételek változása a feltüntetett adatokat módosítja.

Jövedelem250 kamatkedvezménnyel: kölcsönösszeg: 3.000.000 Ft; futamidő: 60 hó; hitelkamat mértéke: 10,95%; hitelkamat típusa: rögzített; THM: 12,0%; fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 3.939.149 Ft; hitel teljes díja: 939.149 Ft, hitelbírálati díj: 30.000 Ft, kamat összege: 909.149 Ft; havi törlesztőrészlet összege: 65.152 Ft. A feltételek változása a feltüntetett adatokat módosítja.

Hitelkiváltó kamatkedvezménnyel: kölcsönösszeg: 3.000.000 Ft; futamidő: 60 hó; hitelkamat mértéke: 10,95%; hitelkamat típusa: rögzített; THM: 12,0%; fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 3.939.149 Ft; hitel teljes díja: 939.149 Ft, hitelbírálati díj: 30.000 Ft, kamat összege: 909.149 Ft; havi törlesztőrészlet összege: 65.152 Ft. A feltételek változása a feltüntetett adatokat módosítja.

Aktív számlahasználat kamatkedvezménnyel: kölcsönösszeg: 3.000.000 Ft; futamidő: 60 hó; hitelkamat mértéke: 12,95%; hitelkamat típusa: rögzített; THM: 14,3%; fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 4.120.947 Ft; hitel teljes díja: 1.120.947 Ft, hitelbírálati díj: 30.000 Ft, kamat összege: 1.090.947 Ft; havi törlesztőrészlet összege: 68.182 Ft. A feltételek változása a feltüntetett adatokat módosítja.

Kamatkedvezmény nélkül: kölcsönösszeg: 3.000.000 Ft, futamidő: 60 hó; hitelkamat mértéke: 15,95%, hitelkamat típusa: rögzített; THM: 17,7%; fizetendő teljes összeg a futamidő alatt: 4.402.470 Ft; hitel teljes díja: 1.402.470 Ft, hitelbírálati díj: 30.000 Ft, kamat összege: 1.372.470 Ft; havi törlesztőrészlet összege: 72.874 Ft. A feltételek változása a feltüntetett adatokat módosítja.

 

További THM-értékekért és repreneztatív példákért kérjük, kattintson!

A THM–ek meghatározása a 2020.02.03-án aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok, 3.000.000 Ft kölcsönösszeg, 5 éves futamidő, továbbá a feltüntetett kamat és  hitelbírálati díj figyelembe vételével történt.

A THM számítás során a havi számlavezetési díj-mentes Bázis 2.0 Számlacsomag az aktív számlahasználat kedvezmény feltételeinek vállalása és Személyi Kölcsön Extra termék online igénylése esetén került figyelembe vételre.

Számlavezetési szolgáltatás -Bankszámla igénybe vétele nem szükséges a kölcsönszerződés megkötéséhez, kivéve aktív számlahasználat kedvezmény feltételeinek vállalása és Személyi Kölcsön Extra termék online igénylése esetén, azonban ebben az esetben sem szükséges számlavezetési díjhoz kötött számlavezetési szolgáltatás - bankszámla igénybevétele a kölcsönszerződés megkötéséhez.

A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. Felhívjuk szíves figyelmét a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi honlapjára, az ott található termékleírásokra, összehasonlítást segítő alkalmazásokra (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program).

Felhívjuk továbbá figyelmét az MNB tájékoztatójára a túlzott eladósodottság kockázatairól!