Az RBI Közép-Kelet Európa legjobb bankja

Hír Sajtóközlemény

Az RBI csoport tagjai nem kevesebb, mint 23 elismerésben részesültek az EMEA Finance "Europe Banking Awards" díjprogramja keretében. A rangos pénzügyi szaklap "A KKE és a FÁK legjobb bankjá"-nak választotta az RBI-t, szlovák leányvállalatát, a Tatra bankát pedig "A KKE és a FÁK leginnovatívabb bankjá"-nak. A Tatra banka "A KKE és a FÁK legjobb új terméke" díjat is hazavihette banki mobilalkalmazásáért.

Az EMEA Finance ezenkívül az RBI-nek és leánybankjainak ítélte oda a "Legjobb bank" címet Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Magyarországon, Koszovóban, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában, a "Legjobb külföldi bank" címet Albániában, Fehéroroszországban, Romániában és Oroszországban, a "Legjobb befektetési bank" címet Ausztriában, Romániában, Oroszországban ("Legjobb külföldi befektetési bank") és Szerbiában, míg Bulgáriában, Csehországban és Lengyelországban a "Legjobb privátbank"-nak, Bulgáriában és Szlovákiában pedig a "Legjobb vagyonkezelő"-nek választotta meg a csoport vállalatait.

"Az EMEA Finance az RBI-t ítélte a KKE és a FÁK régió legjobb bankjának. A bank továbbra is nyereségesen működik, 2017 első félévében a konszolidált eredménye elérte az 587 millió eurót, és végrehajtotta az összeolvadást anyavállalatával, az RZB-vel. A tervezettnél legalább egy évvel előbbre jár újragondolt stratégiai tervének megvalósításában, köszönhetően a nyereségesség helyreállítását és az ukrajnai átszervezést célzó gyors és hatékony intézkedéseinek, valamint azt illető stratégiai jelentőségű döntéseinek, hogy egyes piacokról kivonulva a legfontosabb piacaira koncentrálja tevékenységét. Az RBI abban a tekintetben is eltökélt, hogy folytassa nemteljesítő hitelállományának csökkentését, kilátásait pedig kedvezőnek tartjuk" - mondta el Christopher Moore, az EMEA Finance magazin kiadója és vezérigazgatója.

"Az EMEA Finance európai banki díjprogramjában elért figyelemre méltó teljesítményünk is azt mutatja, hogy az RBI jó úton halad. Bankcsoportunk nemcsak kiemelkedően teljesít, hanem az innováció és a digitális banki megoldások terén is élen jár" - nyilatkozta Johann Strobl, az RBI vezérigazgatója.