Menü megjelenítése

Tartalom megjelenítő

FONTOS Tájékoztató
a bankszámla feletti meghatalmazott részére adott elektronikus csatornán való hozzáférés kockázatairól

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Ön által kezelt bankszámlák biztonsága érdekében fontos tájékoztatást szeretnénk adni Önnek.

Ügyfeleink Bankunknál rendelkezhetnek magánszemélyként saját bankszámlával, továbbá rendelkezési jogot kaphatnak egy másik magánszemély/vállalkozás ügyfelünk bankszámlája felett is a Bankhoz bejelentett meghatalmazottként. 

A Bankhoz rendelkezésre jogosultként bejelentett személy egyedi azonosítóival a saját internetbankjába történő belépést követően láthatja és kezelni tudja az ott megjelenő valamennyi – akár saját, akár más számlatulajdonos ügyfélhez (meghatalmazóhoz) tartozó – bankszámlát. 

Amennyiben a banki rendszerekben meghatalmazottként is használt egyedi kódot vagy internetbanki azonosítót és jelszót más megismeri (elveszítik, ellopják, illetéktelen személy tudomására jut), abban az esetben: 

1)    a számlatulajdonos bankszámláján kezelt pénzösszegek veszélybe kerülhetnek, valamint
2)    ha a Bank több ügyfelénél is bejelentett meghatalmazottról van szó, akkor akár ezen valamennyi érintett számlatulajdonos bankszámláin kezelt pénzösszegek is veszélybe kerülhetnek.

Fentiek miatt nagyon fontos, hogy kódjait, egyedi azonosítóit és jelszavát, amelyekkel a banki rendszerekbe belép, használja figyelmesen és körültekintően, valamint soha semmilyen körülmények között ne adja át másnak! Kérjük, erre mindenképpen figyelmeztesse meghatalmazottjait is!

Kérjük, hogy csak a fenti speciális kockázat figyelembevételével adjon meghatalmazást, azaz engedjen másnak rendelkezési jogot bankszámlája felett! 
További részletes tájékoztatást az online csalással kapcsolatos információk oldalon talál.

Visszaélés (csalás) gyanúja esetén, vagy amennyiben bármely egyéb okból egyéni azonosítói kikerülnének a birtokából, késedelem nélkül hívja Bankunkat az éjjel nappal hívható +36 1 486 5380 telefonszámon.  

Biztonságos bankolást kívánva, tisztelettel:
Raiffeisen Bank Zrt.