Tartalom megjelenítő

Árlépésköz tájékoztató

Az árlépésköz az egyes tőzsdei termékek vonatkozásában meghatározott legkisebb árváltozási érték, mely az adott értékpapír árfolyamától és likviditási kategóriájától függően változik.

A BÉT-en kereskedhető értékpapírokra vonatkozó likviditási kategória besorolásokat és az ezekhez tartozó árlépésközöket a BÉT honlapján található 550/2013. sz. „Az azonnali piacon és a derivatív piacon alkalmazott kereskedési paraméterek” c. vezérigazgatói határozat tartalmazza, melyet az alábbi linken érhet el: Tőzsdei szabályzatok - Bet site

Példa az árlépésköz meghatározására a BÉT szabályzat alapján: egy 5. likviditási kategóriába sorolt részvényre 10.000 Ft alatti áron 2 Ft-os árlépésközzel lehet megbízást megadni (pl. 9996, 9998 Ft-os árral), míg ugyanarra a részvényre 10.000 forint felett már 5 Ft-os árlépésköznek megfelelő árral (pl. 10.005, 10.010 Ft-os árral) adható megbízás.

A kereskedhető értékpapírok likviditási besorolásait az ESMA publikációja alapján minden tőzsde maga határozza meg. Erről kérjük, tájékozódjon az adott tőzsde internetes oldalán.

https://www.wienerborse.at/en/
https://www.boerse-frankfurt.de/en
https://www.nyse.com/index
https://www.nasdaq.com/