Miért jó a Raiffeisennél dolgozni?

ALAKÍTSUK EGYÜTT A JÖVŐNKET!

A Raiffeisen bankcsoport küldetése…

"A folyamatos innovációt kiváló ügyfélélménnyé alakítjuk át!"

…víziónk, amit 2025-re el szeretnék érni:
"Mi vagyunk a leginkább ajánlott pénzügyi szolgáltató a régióban."

A bank vállalati értékei nagyon fontosak a számunkra, bízunk abban, hogy ezekhez az első naptól kapcsolódni tudsz, mert számodra is értéket képviselnek. Mi mindannyian ezen értékek mentén végezzük a munkánkat:

 

A tudásvágy hajt bennünket

A tanulás személyes fejlődést jelent. Tanulunk a tapasztalatokból, az oktatásból és az ismeretmegosztásból. Amikor új dolgokkal kísérletezünk, és újfajta ismereteket alkalmazunk a gyakorlatban, számolnunk kell a sikertelenség lehetőségével, de ebből is sokat tanulhatunk, ha nyitottak vagyunk. A kíváncsiság és a tanulás segít minket az innovációban.


Együtt dolgozunk

Sokkal többet érhetünk el, ha együtt dolgozunk, megbeszéljük a dolgokat, figyelünk egymásra és támogatjuk egymást. Kölcsönös megértésen, tiszteleten és bizalmon alapuló környezetet teremtünk. Ösztönözzük a sokszínűséget. Kollégáinkkal, partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt többet érünk el, mint egyénileg.


Kezdeményezőkészek vagyunk

Abban hiszünk, hogy előre kell néznünk. Mi hozzuk létre a változást. A lehetőségekre koncentrálunk, nem pedig a lehetetlenségekre. A döntésképtelenség helyébe döntésképességet állítunk. Cselekszünk ahelyett, hogy csak reagálnánk. Bátorsággal és elszántsággal valódi változást tudunk elérni. Naponta egy kis előrelépés is nagy eredményekhez vezet.


Felelősségteljesen cselekszünk

Ha mindannyian készek vagyunk felelősséget vállalni, nagy változásokat érhetünk el. Egyénileg és együtt is felvállaljuk döntéseinket. Felelősek vagyunk munkánk eredményéért. Mindig figyelembe vesszük cselekedeteink következményeit. A társadalom felelős tagjaként fenntartható vállalkozást építünk.

Dióhéjban összegyűjtöttük NEKED, hogy mi az, amire mi büszkék vagyunk, miért érdemes a RAIFFEISEN CSAPATÁHOZ tartozni, együtt dolgozni, közös sikereket elérni.


CXT - FÓKUSZBAN AZ ÜGYFELEINK

Hiszünk abban, hogy küldetésünket és víziónkat csak együtt és magas színvonalon nyújtott ügyfélélmény által tudjuk megvalósítani. Bankunkban az Ügyfélélmény és Üzleti Átalakítás Csapat dolgozik az ügyfélbarát folyamatok kialakításán, a meglévő folyamatok egyszerűsítésén, és abban is ők segítenek bennünket, hogy az ügyfeleink hangját felerősítve, az ő igényeiknek megfelelően hozzuk meg üzleti döntéseinket.

Tudjuk, hogy kiváló ügyfélélményt csak elégedett és elhivatott munkatársakkal érhetünk el, így a külső ügyfelek mellett a belső ügyfélélményre is hangsúlyt fektetünk.

 

AGILITÁS - A TÚLÉLÉS ZÁLOGA

Gyorsuló világunkban elképesztő sebességgel jelennek meg a piacon új és innovatív (digitális) megoldások, termékek. Ezek néha olyan horderővel rendelkeznek, hogy egész kis idő alatt átforgathatnak teljes (akár globális méretű) piacokat is. 

A legtöbb nagyvállalatnál fontosnak tartják, hogy rugalmas, és gyorsan reagáló működés köré építsék fel a működésüket: kicsi és rövid projektekkel, folyamatos ügyfél kommunikációval és digitális termékeik gyakori piacra lépésével (releasekkel) igyekeznek saját piacuk élére törni, ezzel minél több elégedett ügyfelet szerezi maguknak. Ezt hívjuk agilis működésnek, gondolkodásnak, ami mellett a Raiffeisen Bank is letette a voksát.

 

AWARD OF EXCELLENCE

Minden évben kiválasztjuk és ünnepélyes keretek között adjuk át azon legjobb kollégáknak az Award of Excellence díjakat, akik kiemelkedően képviselik bankunk értékeit. 


EMPLOYEE SURVEY - Munkatársi elégedettség felmérés

Kétévente az egész bankcsoportban sor kerül a Munkatársi elégedettség felmérésre, amely során minden munkatársunk véleményére kíváncsiak vagyunk. Az eredmény ismeretében felülvizsgáljuk és elemezzük működésünket, folyamatainkat, emberi kapcsolatainkat. Stratégiát készítünk, megnézzük mik azok, amiken javítanunk kell és mik azok, amik jól működnek és folytathatjuk.


VISSZAJELZÉS KULTÚRÁJA - TELJESÍTMÉNY ÉRTÉKELÉS

Ha kisgyermekekről van szó, mindenki tudja, mennyire fontos számukra a pozitív visszacsatolás. Elsősorban a szülők reakciói alapján helyezik el magukat a világban; a cselekedeteikre adott pozitív visszajelzés növeli a motivációjukat. Ha csak az első mosolyokra gondolunk: a szülő arra adott örömteli válasza motiválja a csecsemőt, hogy újra mosolyogjon. Ezekre a pozitív visszajelzésekre felnőttként is szükségünk van. Munkavállalóként és vezetőként törekednünk, kell arra, hogy kérjünk és adjunk visszajelzést kollégáinknak, munkatársainknak, vezetőinknek. Továbbá tanuljuk meg nyitottan és konstruktívan fogadni és elfogadni a visszajelzéseket, és folyamatosan beépíteni azokat tevékenységünkbe.  Feldmár András így fogalmazta meg "legelsősorban figyelemre van szükségünk" és a visszajelzés során pont ezt adjuk a másik félnek: fókuszált figyelmet és támogatást a fejlődésében. Ezeket a gondolatokat szem előtt tartva működtetjük a teljesítmény-menedzsment folyamatainkat.


KÉPZÉSEK - OKTATÁSOK

A tanulásunk nem áll meg abban a pillanatban, amikor az utolsó iskolában eltöltött napon kiesik a toll a kezünkből. Egész életünkön át tanulunk, magunkról egymástól, egymásról - tegyük ezt tudatosan!
A folyamatos tanulás visz minket előre, segít a fejlődésben, a változásban és a megújulásban. És ejtsünk szót a tanulás tudatosabb formájáról is: tanulunk, mert célunk van vele!
A tanulás a folyamatos tapasztalat szerzésről szól. Egyik feltétele a személyes kíváncsiság és nyitottság az új dolgok irányába. A tudás pedig a meglévő tapasztalatok készség szintű használata.

 

JÓL-LÉT

JÓL-LÉT programunk célja olyan munkahelyi környezet megteremtése, amellyel munkáltatóként hozzájárulunk munkatársaink fizikai, szellemi és érzelmi JÓL-LÉTéhez azzal, hogy kiemelt témák mentén fókuszáltan, akciókkal támogatjuk az egészséges életmódot és egészségmegőrzést valamint a közösségépítést. Programunk fő pillérei: táplálkozás, egészségmegőrzés, mozgás és lelki, érzelmi feltöltődés, közösségépítés. Közösségünket nagyobb rendezvényeken, a hagyományosan évente megrendezésre kerülő (tihanyi) csapatépítő hétvégénken valamint az év végi munkatársi rendezvényeinken, ill. a sport iránt elkötelezett kisebb közösségeink versenyeken, közös kirándulásokon való részvételeikkel építjük, amelyekről szívesen publikálunk élménybeszámolókat. Fontosnak tartjuk bemutatni vezetői/munkatársi jó példáinkat is.