Tartalom megjelenítő

IT Szakmai Utánpótlási Program (SZUP)

Legyél Te is IT SZUPerhős! Nyiss ajtót szakmai karrieredre nálunk!

A Raiffeisen Bank IT Szakmai Utánpótlás Programja(SZUP) Neked való, ha:

 • gondolkoztál már szakmai gyakorlaton, de nem tudod merre indulj?
 • érdekel az IT, de nem tudod milyen pozíció való Neked?
 • hallottál már az agilisról, és érdekelne, hogyan működik a valóságban?
 • szeretnéd egy multi nagybanknál, de mégis fiatalos, baráti, befogadó légkörben kezdeni a karriered?

Mi kell, hogy részt vehess a programon?

 • Az egyetemen utolsó évedben járj (ha végeztél nemrég, az sem baj)
 • A meghirdetett program első napján tudj kezdeni ÉS legalább heti 25 órát tudj vállalni (kötelező szakmai gyakorlatodat is hozhatod hozzánk)
 • Járd végig velünk ezt a 6 hónapos kalandot (köteleződj el, ne ugorj ki közben) – utána szabadon választhatsz, hogy velünk maradsz-e (reméljük igen ?)
 • Kommunikációs szintű szóbeli és írásbeli angol nyelvtudással rendelkezz
 • Vegyél részt a többlépcsős kiválasztási folyamatunkban
 • Ne izgulj, nem papíron kell programozni, hanem a hozzáállásod, a gondolkodásod és a motivációd fontos számunkra

Előnyt jelenthet, ha van egyéb releváns, szakmai tapasztalatod (például szakmai gyakorlat, külföldi tanulmány, tanulmányi verseny, publikációk stb.)
Ha érdekel a lehetőség jelentkezni a karrierportálunkon tudsz, vagy küldj egy emailt a klara3.varjasy@raiffeisen.hu címre a bővebb információért!

Mire számíthatsz a programban?

 • 3x2 hónap (összesen fél év) intenzív gyakorlati tanulásra
 • Kéthavonta más-más IT szakterületen (backend, frontend, BI, digitális (pl. mobil app) rendszerek) szerzett tapasztalatra
 • Más-más pozíciókban (rendszerszervezői, fejlesztői, tesztmérnöki, architekti) kapott feladatokra
 • Külön Hozzád dedikált mentorra, aki végigkísér és segít Téged a szakmai fejlődésedben, önmagad szakmai irányának megtalálásában és a beilleszkedésedben
 • A program végén – sikeres együttműködés esetén – állandó junior státuszra (főállás) a közösen kiválasztott területen és pozícióban

A félév során megismerhető IT szakterületek:

1. Hitelezés - Frontend and Lending Activities
Itt minden olyan folyamattal és megoldással megismerkedhetsz ami a fióki frontend alkalmazásunk és a hitelezési tevékenységünket támogató rendszereink fejlesztéséhez kapcsolódik. Részt vehetsz a rendszerek specifikálásában, tesztelésében és tervezésében.

2. BI - Business Intelligence
A Bank adatvagyonának területén bepillantást nyerhetsz az adatpiacok építésébe, vagy az adatminőség rejtelmeibe. BI rendszereink majdnem az összes társterületünkhöz kapcsolódik, így itt egy tágabb képet kaphatsz a belső működésünkről.

3. Software Development and Testing
Itt dolgoznak a banki architektek és tesztelők, tesztmenedzserek.
Ők mint egy csapat, a bank legtöbb IT projektjébe belelátnak és aktívan részt is vesznek, így itt is a legizgalmasabb projektekben vehetsz részt!

4. Digitális csatornák – Digital Channel Development
Láttad már az új mobil appunkat? Na ők azok, akik ezt a terméket fejlesztik! A bank egyik legpörgősebb részére is betekintést nyerhetsz, ahol nem csak a mobilapp, de a netbankunk fejlesztésébe is beszállhatsz. – A csapatok SCRUM módszertanban dolgoznak, így magával az agilis filozófiával is megismerkedhetsz itt

5. Core rendszereink – Accounts and Transactional Services
Ahhoz, hogy bankunk megbízhatóan működhessen a core rendszereink fejlesztésére is szükség van. Számlavezető és fizetésforgalmi rendszereinkkel kerülhetsz kapcsolatba és az új fejlesztések tervezésébe, specifikálásában is részt vehetsz.

És ha még mindig nem győztünk meg…

 • Rugalmas munkaidővel segítjük a munka melletti tanulásodat, mert nálunk a munka nem zárja ki, hogy élhesd az életedet!
 • A program elején egy, a bankot bemutató Onboarding program segíti személyes és szakmai "megérkezésedet" hozzánk.
 • A 6 hónap alatt belső tréningeken, on-the-job gyakorlatokon keresztül jutsz el valódi feladatokhoz, izgalmas kihívásokhoz.
 • Nagyon gyorsan szerves részévé válsz majd csapatunknak, ami persze a Te elhivatottságodon, kíváncsiságodon és kitartásodon is múlik. :)
 • Ha igényled, szakmai segítséget adunk szakdolgozatodhoz.
 • Folyamatos figyelemre és támogatásra számíthatsz vezetődtől, mentorodtól és a csapattól, mert meglátásaid, ötleteid számunkra értéket jelentenek.

Helyileg hol is vagyunk?
2020. májusig Budapest XV. kerületében (Késmárk utca 11-13.) – ide van külön céges buszjáratunk –, előreláthatólag májustól pedig a XIII. kerületben, közvetlenül az Árpád-híd metróállomásnál lesz az új irodánk, az Agorában

Miért Raiffeisen?
A Raiffeisen Bank Gyakornoki és pályakezdő programjai a Colibri Internship Awards – 2016 versenyen az alábbi díjat nyerték el:

További részleteket itt találsz.

Dóra
Rendszerszervező, Accounts and Transactional Services


"A Szakmai Utánpótlás Program nagyon sokat segített abban, hogy a korábban elsajátított elméleti tudásomat átültessem a gyakorlatba.
Végzős hallgatóként kerültem be a programba, azonban a kollégák segítőkészsége nagyon sokat segített abban, hogy egy alapos szakdolgozatot készítsek el. A programban hat különböző területen is kipróbálhattam magam, így segítve a döntést, hogy milyen terület is áll hozzám közel.
A program előtt konkrét elképzeléssel érkeztem, hogy melyik területen is szeretnék elhelyezkedni, azonban a különböző területeken eltöltött egy-egy hónap alatt a véleményem gyökeresen megváltozott. Végül a Számlavezetési csoportban, rendszerszervezőként találtam meg önmagam."
Milán
Üzleti intelligencia szakértő, Business Intelligence


"Tavaly a programba való jelentkezésemkor már éreztem, hogy ez egy kihagyhatatlan  lehetőség számomra. Tudom, a kezdő mondatom pont úgy hangozhat, mint egy tipikus PR duma, de mégsem az.
Mivel az elmúlt egy évben részévé váltam egy jó szakemberekből álló, végtelenül segítőkész és  jó hangulatú csapatnak, akik ez idő alatt végig mentoráltak. Bejártam több különböző IT  területet, ahol kipróbálhattam képességeim és új tudást szerezve, rendszereket és kollégákat  megismerve végül eljutottam a célomig. Megtaláltam a hozzám leginkább illő területet és  
lehetőséget kaptam, hogy tovább bizonyítsam rátermettségem, mint BI szakértő.
Így most már a bank, üzleti intelligencia területén bővíthetem a tudásom és válhatok még jobb  szakemberré, úgy hogy 1 éve ilyenkor, még én is teljesen pályakezdő voltam.
Utólag már nem csak érzem, hanem tudom, hogy ez valóban kihagyhatatlan lehetőség volt."
Péter
Alkalmazásfejlesztő, Software Development and Testing


"Korábban pilóta szerettem volna lenni, de párhuzamban az egyetemi tanulmányaimmal sikerült mélyebben is megismerkednem az informatikával.
Pályakezdőként kapóra jött a Bank IT-SZUP kezdeményezése, amelynek az egyik résztvevőjeként nem csak egy-, hanem hat különböző IT területen is kipróbálhattam magamat.
Az elején tartottam attól, hogy lemaradok, de a mentorok segítettek megugrani az akadályokat. A csoportokat szinergiára való törekvés jellemzi, ami abban is megnyilvánult, hogy engedtek éles feladatokba is belefolyni, valamint nyitottak voltak az észrevételeimre.
A program végére a hobbimból hivatás, a hivatásból pedig jövőkép lett. Jelenleg a fejlesztői csoportban dolgozom, ahol a rengeteg megismert technológia mellett a JAVA még hátra van."