Üzleti világ

Népszerű a Raiffeisennél az Azonnali Fizetés

Gyorsan megkedvelték a Raiffeisen Bank ügyfelei az Azonnali Fizetést: a rendszer hétfő éjféli indulása utáni első néhány órában közel hétezer tranzakció teljesült szinte pillanatok alatt. A banknál az azonnali utalások az első másodperctől kezdve hibamentesen működnek, a közeljövőben további új szolgáltatások is érkeznek.

"Az Azonnali Fizetés elindítása nagyon fontos mérföldkő nemcsak a Raiffeisen Bank, hanem a teljes hazai bankszektor életében is.  Az első adatok alapján úgy látjuk, hogy az Ügyfelek hamar felismerték a rendszer nyújtotta új előnyöket és lehetőségeket, és ezeket máris használják. Az év bármely napján, napi 24 órában elérhető, néhány másodperc alatt teljesülő utalásokkal a hazai bankok kvázi FinTech képességekre tettek szert. Ügyfélpanasz gyakorlatilag nem volt" - mondta Ralf Cymanek, a pénzintézet lakossági vezérigazgató-helyettese.

Az első két nap adatai alapján a napi tranzakciók közel 10%-a éjfél és reggel 8 óra között, míg 15%-uk az esti órákban 18 és 22 óra között zajlik le. Korábban ezekben az időszakokban csak bankon belül lehetett utalni - hiszen a Raiffeisen már 2019. novembere óta biztosította a lehetőséget a bankon belüli számlák közötti azonnali utalásra.

"Mi már az eredeti határidőre készen álltunk az Azonnali Fizetés indítására, az országban elsőként szerepeltünk sikeresen a teszteken. A rendszer bevezetése az utóbbi évtized legkomplexebb informatikai fejlesztése volt, sok száz kolléga dolgozott azon, hogy az indulás sikeres legyen. Az azonnali utalások nagyon stabilan működnek" – jelezte Bányai Ervin, a Raiffeisen Bank IT vezérigazgató-helyettese.

A következő időszakban több új, az Azonnali Fizetésre épülő szolgáltatás elindítását tervezik a Raiffeisennél. A másodlagos számlaazonosítók rögzítése és az azokra történő utalás a piacon az elsők között már az indulástól elérhető. A Raiffeisen ügyfelei már ezres nagyságrendben regisztráltak az elektronikus csatornákon, a legtöbben e-mail címet vagy mobiltelefonszámot.

További információk az Azonnali Fizetésről ide kattintva olvashatóak.