Fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételek

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2019/2088 rendelete (2019.11.27.) a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről (továbbiakban SFDR) a pénzügyi piaci szereplőként és befektetési tanácsadóként tevékenykedő intézményekre vonatkozóan egységes szabályokat fogalmaz meg a szolgáltatásaik során az ügyfeleik számára biztosított, fenntarthatósággal kapcsolatos információk egységesítéséről és átláthatóságáról.

E rendelet célja csökkenteni a megbízó és megbízott közötti viszonyban a fenntarthatósági kockázatok integrálása, a fenntarthatóság szempontjából káros hatások figyelembevétele, a környezeti vagy társadalmi jellemzők előmozdítása és a fenntartható befektetések tekintetében fennálló információs aszimmetriákat, arra kötelezve a pénzügyi piac szereplőit és a pénzügyi tanácsadókat, hogy amikor e végső befektetők (megbízók) megbízottjaként járnak el, szerződéskötés előtti és folyamatos közzétételt biztosítsanak a végső befektetőknek.

További részletes információkért a Bank fenntarthatósági kockázatok integrálására vonatkozó politikájáról kérjük, olvassa el ügyféltájékoztatónkat.

Az egyes pénzügyi termékekre vonatkozó fenntarthatósági kockázatokról és azok hozamra gyakorolt hatásáról részletes információkat a termékek Kezelési Szabályzata tartalmaz.

Kérjük, kattintson a kibocsátó nevére a Kezelési Szabályzatok eléréséhez:

Raiffeisen Alapkezelő

Raiffeisen Capital Management (RCM)

Alliance Bernstein

Allianz Global Investors

Amundi Asset Management

Blackrock

Fidelity International

Franklin Templeton Investments Magyarország

Invesco

JP Morgan Asset Management

Schroders

Az FWR Private Banking Target return portfóliókezelésre vonatkozó részletes információkért kérjük, olvassa el ügyféltájékoztatónkat.

További részletes információkért a Bank befektetési döntéseinek a fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt főbb káros hatásai tekintetében kérjük, olvassa el nyilatkozatunkat.