Tartalom megjelenítő

Projektfinanszírozás

Bankunk a Raiffeisen Csoport nemzetközi hálózatának tapasztalatait felhasználva magas színvonalú projektfinanszírozási szolgáltatásokkal várja tisztelt Ügyfeleit.
Amennyiben vállalata önálló projektet kíván megvalósítani a beruházás összes működési és pénzügyi kockázatának a cég tevékenységétől történő elkülönítésével, úgy a banki forrásbevonás projektfinanszírozás keretében valósítható meg.

A Bank ebben az esetben finanszírozási döntését a projekt megvalósításának és működtetésének kockázati szintjére, valamint - a hitel visszafizetésének kizárólagos forrásaként - a beruházás cash-flow termelő képességére alapozza, elsősorban az önálló projekt által nyújtható biztosítékok bevonásával.

A Bank projektfinanszírozási területe (Projektfinanszírozás és Szindikálások Főosztálya) a rugalmas, ügyfélközpontú kiszolgálás és gyors döntéshozatal mellett a projektre szabott egyedi finanszírozási struktúra kialakítására törekszik Ügyfelei számára.

A Bank projektfinanszírozási hitelportfoliója jelenleg összesen cca. 250 milliárd Ft.

Finanszírozási területek

Bankunk elsősorban az alábbi területeken nyújt magas színvonalú projektfinanszírozási szolgáltatásokat:

 • Ingatlanberuházások:
    a, hosszú távú bérleti szerződésekkel rendelkező irodaház, bevásárló-központ, ipari park, logisztikai beruházások és lakópark fejlesztések;
     b,  lakóingatlan-építési beruházások;
     c,  jelzálogfinanszírozást nyújtó cégek refinanszírozása;

 • Cégkivásárlások finanszírozása;

 • Szolgáltatók és gyártók zöldmezős ipari, termelő és szabadidő jellegű beruházásai;

 • Energetikai beruházások (erőművek, retrofit, bioenergetikai beruházások);

 • Infrastrukturális beruházások, PPP projektek.

Igény esetén a Bank a régióban tevékenykedő Raiffeisen Bankokkal együttműködve a külföldön történő finanszírozás lehetőségét is kész megvizsgálni.

A projektfinanszírozás struktúrája

A projektfinanszírozás struktúrája

A finanszírozás folyamata

 1. A Projekt előzetes átvilágításához szükséges információk, dokumentumok rendelkezésre állnak (elsősorban: tulajdonos(ok) bemutatása, projekt gazdasági racionalitásának és üzleti tervének (beleértve a cash-flow tervet) prezentálása, finanszírozási igény bemutatása).
 2. A Bank a Projekt előzetes véleményezését követően indikatív finanszírozási ajánlatot bocsát az Ügyfél rendelkezésére.
 3. Az indikatív ajánlat Ügyfél által történő elfogadását követően az ügylet a Bank döntéshozó testülete elé kerül előterjesztésre.
 4. Jóváhagyó döntés esetén a Bank kötelező érvényű finanszírozási ajánlatot tesz, melyet a jogi dokumentáció kitárgyalása, aláírása, végül pedig a hitel folyósítása követ.
 5. A projekt működése során Bankunk folyamatosan figyelemmel kíséri az adott vállalkozás eredményeit (monitoring rendszer).

Amennyiben kérdése merülne fel, vagy Bankunkat konkrét finanszírozási igénnyel keresné, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Kapcsolattartó:
Makai Gábor
Strukturált Termékek Főosztálya
Telefon: 06 1/484-4207
E-mail: gabor.makai@raiffeisen.hu