Tartalom megjelenítő

Prémium befektetés (Premium Investment)

A konstrukció előre rögzített, fix hozamot fizet, míg a tőke visszafizetésének devizaneme valamely devizapár (pl. EUR\HUF) árfolyamának alakulásához kötött.

A befektetés mindenképpen a normál piaci kamat feletti hozamot fizet, de előre nem lehet biztosan tudni, hogy lejáratkor a befektető melyik devizanemben kapja vissza a tőkéjét. Amennyiben az árfolyam nem ér el egy bizonyos, előre rögzített szintet ("feltételes átváltási árfolyamot"), a tőkét a befektető az eredeti devizában kapja vissza (pl. EUR). Ellenkező esetben viszont a tőke lejáratkor átváltódik a másik devizára (pl. HUF).
Deviza befektetés esetén a befektető akkor kapja vissza az eredeti devizában a tőkeösszeget, amennyiben az EUR/HUF árfolyam a feltételes átváltási árfolyam alatt marad (erős forint) lejáratkor.
Forint befektetés esetén a befektető akkor kapja vissza az eredeti devizában a tőkeösszeget, amennyiben az EUR/HUF árfolyam a feltételes átváltási árfolyam felett marad (gyenge forint) lejáratkor.

A minimálisan befektethető összeg 3 millió Ft, vagy ennek megfelelő összegű deviza,EURHUF, EURUSD, CHFHUF és USDHUF devizapárokhoz kötött konstrukciók esetén.

A termék előnyei:

  • Hozamnövelő befektetési forma, mely lehetőséget ad a megszokott betéti kamatokat jóval meghaladó hozam elérésére.
  • A befektetés devizaneme és az árfolyampár szabadon választható mindazon főbb devizapárok közül, amelyekben a bankközi piacon likvid opciós árjegyzés érhető el (jellemzően HUF, EUR, USD és CHF üzletkötéseket ajánlunk).
  • Testre szabott befektetés: megfelelő befektetésméret esetén a befektető szabadon választhatja meg az ügyletjellemzőit: futamidő, devizanem, piaci referencia, feltételes átváltási árfolyam, hozam (a befektetés kockázata természetesen változik a jellemzők átalakításával).
  • Lejáratkor a tőkeösszegen elvégzett esetleges konverziót a Bank jutalékmentesen végzi.
  • Az átváltódott befektetések visszakötésével és kedvezőbb átváltási árfolyam megválasztásával lehetőség nyílik árfolyamnyereség elérésére.
  • Az ügyletek futamideje alapértelmezésben egy héttől egy évig terjedhet. Egyedi megállapodás alapján elképzelhető éven túli futamidő is.
  • Az üzletelés egyszerű, gyors, mivel telefonon és faxon történik. Az üzlet megkötését követően minden esetben faxos lekötési megbízást küldünk az üzletről, annak paramétereivel.

A termék kockázatai:

  • Lejáratkor elképzelhető, hogy az esetleges devizaátváltás miatt az aktuális piaci árfolyamnál kedvezőtlenebb árfolyamon kell a konverziót megvalósítani.
  • A befektetés felbontása nem lehetséges. Amennyiben az Ügyfél a szerződést felmondja, a Bank az Általános Üzleti Feltételeknek megfelelően - egyedi döntés alapján - a lekötött befektetés ellenében (annak biztosítéka mellett, óvadékként történő lekötésével) az Ügyfél részére hitelt nyújthat.
  • A prémium befektetésben elhelyezett összegre nem terjed ki az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nyújtott betétbiztosítás és a Befektető-védelmi Alap (BEVA) által nyújtott biztosítás sem.
Elérhetőségek Telefonszám E-mail
Elemzés: 484-4843 research@raiffeisen.hu
Vállalati értékesítés csoport: 414-7858 MKT_Corporate_Sales@raiffeisen.hu
Magánszemélyek és pénzügyi intézmények értékesítés csoport: 414-7852 MKT_Retail_Sales@raiffeisen.hu
Fax szám: 484-4444