Tartalom megjelenítő

Postai szolgáltatások

Kifizetési utalványok indítása

A Raiffeisen Electra elektronikus banki rendszeren kifizetési utalványok is indíthatók. Ez a megoldás a hagyományos papír alapú átutalással szemben az alábbi előnyökkel jár:

  • amennyiben az elektronikus átutalási megbízás adott napon a mindenkori előírt határidőre (cut off time) Bankunkba beérkezik, a posta közvetlenül a címzettnek a Tárgynapot követő 2. munkanapon a lakcímen kézbesíti az összeget,
  • megkönnyíti az adminisztrációt,
  • a Magyar Posta díjai olcsóbbak az elektronikus úton indított utalványok esetében.

Ha a vállalat már rendelkezik kifizetési utalványok elkészítésére alkalmas szoftverrel, az összeköthető a banki rendszerrel, lerövidítve ezzel a folyamatot.

Készpénz-átutalási megbízás

A vállalathoz érkező "sárga csekkes" készpénz-átutalási megbízások kezelésében jelentős segítséget jelent a banki rendszer és a vállalati nyilvántartási rendszer közötti számítógépes kommunikáció. A két rendszer közti banki "fordítóprogram" lehetővé teszi a vállalat analitikus nyilvántartásainak összekapcsolását saját számláival.

A készpénz-átutalási megbízások elektronikus feldolgozásához, a vállalathoz érkező "sárga csekket" az előírt helyen befizetőazonosítóval kell ellátni, ami átvehető a már meglévő nyilvántartásokból.

Az elektronikus feldolgozás, valamint Bank és a vállalat nyilvántartásának összekapcsolása lehetővé teszi:

  • A kevesebb adminisztrációs munkát: nincs szükség az adatok ismételt felvitelére, mert azok azonnal feldolgozható, elektronikus formában jutnak el az ügyfélhez (míg a "hagyományos" papír alapú bizonylatok csak 2-3 nap múlva kerülnek postázásra),
  • A naprakész nyilvántartást,
  • Az utalt összeg gyors jóváírását (legkésőbb 3 munkanapon belül) a bankszámlán,
  • Alacsonyabb postai díjakat.