Tartalom megjelenítő

Befektetési tájékoztató, MiFID

Befektetési szolgáltatások Önre szabva!

A pénzügyi eszközök piacairól szóló európai uniós irányelv ("Markets in Financial Instruments Directive"; MiFID) által bevezetett befektetővédelmi szabályok 2007. óta határozzák meg Európa szerte a befektetési és kiegészítő szolgáltatásokat nyújtó befektetési vállalkozások működését.

Az elmúlt években a pénzügyi piacokon tapasztalható változások indokolttá tették a MiFID rezsim felülvizsgálatát, ezért a Bizottság javaslatot tett a MiFID irányelv módosítására (MiFID II) és a tagországokban közvetlenül alkalmazandó rendelet (MiFIR) bevezetésére.

Az irányelv és rendelet célja az egységes európai befektetővédelmi szabályok erősítése, amelynek érdekében közös szabályokat vezet be a befektetési vállalkozások engedélyezési és működési feltételeire; további, szigorúbb banki kötelezettségeket ír elő az ügyfelek előzetes illetve utólagos tájékoztatására vonatkozóan; valamint megerősíti és kiterjeszti a kereskedésre vonatkozó hatályos átláthatósági szabályokat.

A MiFID II által hozott változások 2018. január 3-tól alkalmazandóak az egész Európai Unióban.

További részletes befektetővédelmi információkért kérjük, olvassa el MiFID Befektetési ügyféltájékozatónkat.


Befektető kérdőív - MiFID teszt

A Raiffeisen Bank kizárólag azon ügyfelei befektetési szolgáltatásokra vonatkozó vételi megbízásait teljesíti, akik kitöltötték és Bankunktól megkapták a kiértékelt Befektetői (MiFID) kérdőívet.

A Bank azon ügyfelei számára, akik még nem töltötték ki a Befektetői (MiFID) kérdőívet, kizárólag meglévő befektetési termékeikre vonatkozó eladási megbízásokat (pl. visszaváltás, pozíciózárás) tud végrehajtani.

A kérdőívvel a Bank felméri az Ön

  • befektetési tapasztalatait, termékismeretét és
  • befektetési céljait, esetleges fenntarthatósági preferenciáit, pénzügyi helyzetét és veszteségviselő képességét, valamint kockázatvállalásának biztonságos mértékét,

hogy valóban az Ön számára megfelelő befektetési szolgáltatást nyújthassa.
 

AZ ONLINE MIFID KÉRDŐÍV KITÖLTŐ FELÜLET JELENLEG FEJLESZTÉS ALATT ÁLL, TECHNIKAI OKOKBÓL ELŐZETES TESZT KITÖLTÉSÉRE PILLANATNYILAG NINCS LEHETŐSÉG. AZ ÚJ FELÜLET ELKÉSZÜLTÉIG SZÍVES TÜRELMÜKET KÉRJÜK!

 

A Befektetői (MiFID) kérdőívet bankfiókjainkban, ügyintézőnk segítségével töltheti ki: 

  • Lakossági ügyfélként kérjük, keresse fel az Önhöz legközelebbi Raiffeisen bankfiókot, ahol a várakozás elkerülése érdekében előre foglalhat időpontot.

Időpontfoglalás bankfiókba

  • Ha Ön nem lakossági ügyfél, kérjük, hívja személyes banki tanácsadóját, kapcsolattartóját.

Munkatársaink kiértékelik az Ön által adott válaszokat, és átadják Önnek ennek eredményét.

A Befektetői (MiFID) kérdőívek és a Bank Fenntarthatósággal kapcsolatos ügyféltájékoztatója előzetesen megtekinthetők az oldal alján található dokumentumok között.

Kérdés esetén kérjük, hívja a Raiffeisen Direkt, telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06-80-488-588-as számon.