Tartalom megjelenítő

Egyéb finanszírozási szolgáltatások

Multicurrency hitel

A hitel célja a devizaalapú hitelek árfolyamkockázatának csökkentése. Kedvező pénzpiaci helyzetben, a deviza keresztárfolyamok ismeretének függvényében az Önkormányzat dönthet arról, hogy devizában fennálló hitelét forintra konvertálja vagy forint hitelét konvertálja át devizára.

Előfinanszírozás

A központi költségvetési, regionális és EU-s támogatások előfinanszírozása érdekében számos lehetőséget kínálunk ügyfeleink számára.

Önkormányzati faktoring

Az önkormányzatoknak, vagy önkormányzati tulajdonú cégeknek szállító vállalatok rövid távú finanszírozására kínál megoldást a faktoring.

Az önkormányzatok jellemzően 30-180 napos fizetési határidővel egyenlítik ki szállítóik számláit, amely ezen vállalkozásoknak likviditási gondokat okozhat. A gyengébb tőkeellátottságú beszállító vállalkozások biztosítékként felajánlható eszközök hiányában nem juthatnak hagyományos banki hitelhez, ezért a faktorálás lehet számukra az egyetlen rövid lejáratú finanszírozási forma.

A konstrukció keretében a vállalat az Önkormányzatnak nyújtott teljesítésére kiállított, nem lejárt és nem vitatott számlája összegének akár 100%-ához hozzájuthat. A faktorálást alkalmazó cég ezáltal elkerülheti a likviditási nehézségeket, növelheti forgalmát és egyúttal az önkormányzat által elvárt fizetési határidő megadásával versenyelőnyre tehet szert a konkurens beszállítókkal szemben.