Tartalom megjelenítő

Hiteltájékoztató

Célunk, hogy Ügyfeleink minden esetben megfelelő és teljes körű információt kapjanak a hitelfelvételről, és teljes anyagi teherviselő képességük figyelembevételével, a lehetőségeket és kockázatokat egyaránt mérlegelve hozhassanak felelős döntést.


Az alábbiakban segítséget nyújtunk Önnek, hogy megismerkedjen a Raiffeisen Bank által nyújtott hiteltípusokkal, melyeket sokféle célra eltérő feltételekkel kínálunk. Tájékozódhat a hitelek különböző kockázatairól, és kiszámolhatja háztartása teherviselő képességét. Reméljük, hogy ezzel hozzásegítjük ahhoz, hogy tudatosan és átgondoltan válassza ki az Önnek megfelelő hitelkonstrukciót.

1. Hitelkisokosunkban megnézheti

  • mit érdemes átgondolnia hitelfelvétel előtt,
  • mire van szüksége a kedvező hitelbírálathoz,
  • milyen szempontok alapján tudja kiválasztani a legmegfelelőbb hitelt,
  • mik a főbb fogalmak, amelyekkel a hitelfelvétel során találkozhat.

Hitelkisokosunkat itt tudja megnyitni.

Archívum - Hitelkisokos

2. Hitelösszehasonlító táblázatban megnézheti a Raiffeisen Bank igényelhető lakossági hiteltermékeinek főbb jellemzőit.  

Hitelösszehasonlító táblázatunkat itt tudja megnyitni.

Archívum - Hitelösszehasonlító táblázat

3. Családi Pénzügyi Tervező

A felelős hitelfelvételi döntéshez elengedhetetlen, hogy megfontolja a háztartása teljes teherviselő képességét, figyelembe véve a háztartásában élők vagyoni-jövedelmi helyzetét, eladósodottságát és a leendő adóssággal összefüggő teherviselő képességét is. A kalkulátor a háztartása szabadon felhasználható jövedelmének megbecsülésében nyújt Önnek segítséget.

A Családi Pénzügyi Tervező kalkulátort a linkre kattintva érheti el.

4. Magatartás kódexek

A Raiffeisen Bank, mint felelős hitelintézet 2009. szeptember 16. napján az elsők között aláírta a lakosság részére hitelt nyújtó pénzügyi szervezetek Ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási Kódexet, mely kötelezettségvállalás a 2016. január 1-én hatályba lépő aktualizált Kódexben foglaltakkal kapcsolatban is változatlanul tovább él. A Kódex célja megerősíteni a lakossági hitelfelvevők és a hitelezők közötti bizalmat.

Ezen felül az elektronikus szerződéskötési (jognyilatkozat-tételi) rendszert üzemeltető intézményekkel szembeni felügyeleti elvárás, hogy az általuk működtetett rendszer prudens működését alátámasztó magatartási kódexet alkossanak és azt az ügyfelek részére elérhetővé tegyék.

A lakosság részére hitelt nyújtó pénzügyi szervezetek Ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási kódex, valamint az elektronikus úton történő szerződéskötési megoldások Magatartási kódex szövegét ide kattintva tekintheti meg.

Az MNB honlapján további hasznos információkat talál a fogyasztóvédelemmel kapcsolatban.

Hasznos linkek