Tartalom megjelenítő

Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás - Raiffeisen DirektNet

A Raiffeisen DirektNet használatához egy nyolc számjegyű Direkt azonosító és egy négy számjegyű DirektNet aktiváló kód szükséges. A fenti azonosítók birtokában aktiválnia kell a szolgáltatást a www.raiffeisen.hu portál nyitóoldalán, az "Internet Bank aktiválása" menüpont alatt.

Bővebb információ a www.raiffeisen.hu/aktivalas oldalon található.

Bankszámlakivonat elektronikusan

A papír alapú bankszámlakivonat helyett válassza az elektronikus kivonatot!

Raiffeisen DirektNeten a "Számlakivonatok" menüpontban 12 hónapra visszamenőleg lekérdezhetőek a forint- és deviza bankszámlakivonatok PDF formátumban. Az elektronikus kivonat formailag és tartalmilag megegyezik a levélben küldött, papír alapú kivonattal, azonban nem minősül a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti számviteli bizonylatnak.

Amennyiben kivonatát elektronikus úton kívánja a jövőben megtekinteni, ne felejtse el a postán küldött papír alapú kivonatát lemondani.
Ezt a következő csatornákon teheti meg:

 • a Bank telefonos banki szolgáltatásán, a Raiffeisen Direkten (06-80-488-588) keresztül, illetve
 • bármelyik bankfiókunkban.

Az elektronikus számlakivonat további előnyei:

 • elektronikus, bármikor gyorsan és kényelmesen elérhető
 • ingyenes szolgáltatás
 • környezetkímélő megoldás
 • igény esetén az utolsó 12 hónap papír alapú kivonatát bankfiókjainkban díjmentesen a rendelkezésre bocsátjuk.

Internet Brokering - Értékpapír műveletek DirektNeten

Ha Ön rendelkezik értékpapírszámlával már DirektNeten is

 • megtekintheti értékpapír portfólióját és az Ön által végzett értékpapír tranzakciókat,
 • kötvényeket és állampapírokat vásárolhat illetve adhat el,
 • a Raiffeisen Alapkezelő és a Raiffeisen Capital Management befektetési jegyeit vásárolhatja meg, illetve válthatja vissza,
 • Budapesti Értéktőzsde értékpapírjaira adhat vételi és eladási megbízásokat.

Raiffeisen Internet Brokering szolgáltatásunk igényléséhez DirektNet hozzáférés és befektetési szolgáltatási keretszerződés szükséges.

Amennyiben Ön már rendelkezik Bankunknál DirektNet hozzáféréssel, valamint befektetési szolgáltatási keretszerződéssel, az Internet Brokering szolgáltatás igényléséhez

 • hívja Raiffeisen Direkt telefonos ügyfélszolgálatunkat, ahol ügyintézőink azonnal beállítják Önnek a szolgáltatást,
 • vagy töltse le honlapunkról az igénylőlapot, amelyet a www.raiffeisen.hu címen érhet el,
 • vagy fáradjon be bármelyik bankfiókunkba.

Belépés, aláírás

A DirektNet, internetbanki belépéshez és aláíráshoz a jelenlegi Direkt Azonosító mellett a Jelszó vagy Hardver-token helyett a szoftveres Mobil-tokent (PIN kódot, ujjlenyomatot vagy iOS arcfelismerő funkciót) is használhat.

Mobil-token

A Mobil Alkalmazásba épített szoftveres hitelesítési mód - a Mobil-token. Segítségével akár ujjlenyomatával vagy FaceID-val is azonosíthatja magát.
Tudjon meg mindent a Mobil-tokenről ide kattintva.

SMS jelszó

A Raiffeisen DirektNetre történő belépés után az elektronikus utalás(ok) jóváhagyásához egy jelszót küldünk Önnek SMS-ben, bankunk nyilvántartásában megadott mobilszámára. Az SMS jelszót a rendszer automatikusan elküldi a bejelentett mobiltelefonszámra. Ennek felhasználásával tudja Ön jóváhagyni megbízásait az internetes felületen. Az SMS aláírás díjmentes, a Raiffeisen DirektNet szerződéséhez automatikusan biztosítjuk.

Hardver Token jelszó

Az utalások jóváhagyásához hardver Token jelszó is használható. A Token egy kódgenerátor készülék, amelyet bármely ügyfelünk egyszerűen igényelhet bankfiókjainkban. A Token a megbízások adatai alapján állít elő, csak az adott tranzakció(k)hoz érvényes egyszer használatos jelszót. A PIN-kóddal védett készülék segítségével az SMS jelszóval indított utalásoknál magasabb összegű megbízások megadására is van lehetőség.

Amennyiben Ön egy bejelentkezés alkalmával több megbízást is megad, a rögzített tételeket csoportosan is aláírhatja, így egyszerre több megbízás is a bankba küldhető. Az alábbi lehetőségek közül választhat:

A DirektNet szolgáltatásait kipróbálhatja a DirektNet demo változatában, valamint minden ezzel kapcsolatos információt megtalál a Raiffeisen DirektNet Felhasználói kézikönyvben.

A DirektNet Internet Banking az alábbi szolgáltatásokat nyújtja ügyfeleinknek: DirektNet Funkciók.

A részletes információkat keresse a bank Lakossági Kondíciós Listájában illetve a Raiffeisen DirektNet Felhasználói kézikönyvben.