Export célú forgóeszközhitel 2-5 év

Forgóeszközhitel magyar exportőrök részére

A Raiffeisen Bank magyar exportőrök részére nyújt Eximbank által refinanszírozott, CIRR alapú1 középlejáratú hitelt. A termék a külkereskedelmi szerződések alapján realizált éves export árbevétel 85%-áig igényelhető EUR, USD vagy HUF devizanemekben. Elérhető exportőröknek mind áru, mind pedig szolgáltatás exportálása esetében.

1Az OECD Megállapodás szerint megállapított és az OECD Titkársága által közzétett, 2-5 éves futamidejű, fix kamatozású hitelekre alkalmazandó kereskedelmi referencia kamatláb (Commercial Interest Reference Rate)

A termék főbb előnyei:

  • Fix kamatozású, azaz az ügylet indulásakor rögzített és a teljes futamidő alatt változatlan kamat - szemben az EURIBOR alapú EUR hitellel, ahol a referenciakamat emelkedése automatikusan a kamatszint növekedését eredményezi.
  • Egyszerűen, gyorsan elérhető: maximum 15mrd HUF éves nettó árbevétellel rendelkező és maximum 250 főt foglalkoztató vállalatok számára EUR hitel esetén egyszerűsített és gyorsított eljárásban, illetve minden egyéb esetben egyedi, de standardizált eljárásban.
  • Középtávon (akár 5 évre) biztos finanszírozást jelent előre rögzített és kiszámítható, a futamidő alatt egyenletes ütemű törlesztéssel.

Előfeltétel:

  • A finanszírozott ügyfél által foglalkoztatottak több mint fele a társadalombiztosítás ellátására és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló törvény, illetve a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvény szabályai szerint biztosítotti jogviszonyban áll.
  • Ennek igazolására szükséges beszerezni a fővárosi/megyei kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerve által, a foglalkoztatottak biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyáról kiállított igazolást.
  • Áru exportálása esetén szükséges továbbá a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vagy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara illetékes Területi Kamarája által kiadott származási bizonyítvány beszerzése, legalább a finanszírozott ügylet keretében, külkereskedelmi szerződések alapján kiszállított áru 50%-ára vonatkozóan.

További információ:
Telefon: (+36 1) 484-4753
E-mail: exportfinance@raiffeisen.hu