Befektetési tájékoztató, MiFID - Raiffeisen BANK

Útkövető

Tartalom megjelenítő

Befektetési tájékoztató, MiFID

Befektetési szolgáltatások Önre szabva!

A pénzügyi eszközök piacairól szóló európai uniós irányelv ("Markets in Financial Instruments Directive"; MiFID) által bevezetett befektetővédelmi szabályok 2007. óta határozzák meg Európa szerte a befektetési és kiegészítő szolgáltatásokat nyújtó befektetési vállalkozások működését.

Az elmúlt években a pénzügyi piacokon tapasztalható változások indokolttá tették a MiFID rezsim felülvizsgálatát, ezért a Bizottság javaslatot tett a MiFID irányelv módosítására (MiFID II) és a tagországokban közvetlenül alkalmazandó rendelet (MiFIR) bevezetésére.

Az irányelv és rendelet célja az egységes európai befektetővédelmi szabályok erősítése, amelynek érdekében közös szabályokat vezet be a befektetési vállalkozások engedélyezési és működési feltételeire; további, szigorúbb banki kötelezettségeket ír elő az ügyfelek előzetes illetve utólagos tájékoztatására vonatkozóan; valamint megerősíti és kiterjeszti a kereskedésre vonatkozó hatályos átláthatósági szabályokat.

A MiFID II által hozott változások 2018. január 3-tól alkalmazandóak az egész Európai Unióban.

További részletes befektetővédelmi információkért kérjük, olvassa el MiFID Befektetési ügyféltájékozatónkat.


Befektető kérdőív - MiFID teszt

A Raiffeisen Bank kizárólag azon ügyfelei befektetési szolgáltatásokra vonatkozó vételi megbízásait teljesíti, akik kitöltötték és Bankunktól megkapták a kiértékelt Befektetői (MiFID) kérdőívet.

A Bank azon ügyfelei számára, akik még nem töltötték ki a Befektetői (MiFID) kérdőívet, kizárólag meglévő befektetési termékeikre vonatkozó eladási megbízásokat (pl. visszaváltás, pozíciózárás) tud végrehajtani. Új befektetési szolgáltatás igénybevételéhez, kérjük, töltse ki az új Befektetői (MIFID) kérdőívet.

A kérdőívvel a Bank felméri az Ön

  • befektetési tapasztalatait, termékismeretét és
  • befektetési céljait, esetleges fenntarthatósági preferenciáit, pénzügyi helyzetét és veszteségviselő képességét, valamint kockázatvállalásának biztonságos mértékét,

hogy valóban az Ön számára megfelelő befektetési szolgáltatást nyújthassa.

Kérjük, töltse ki a Befektetői (MIFID) kérdőívet,

  • a bankfiókban ügyintézőnk segítségével, vagy
  • lerövidítve a bankfióki ügyintézést, látogatása előtt online a "Kérdőív kitöltése" gombra kattintva.

KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE

Online kitöltés esetén kérjük, a fióki ügyintézéshez feltétlen hozza magával a kitöltött kérdőív azonosító számát, melyet a kitöltés végén sárgával kiemelve talál (a Nyomtatás gombra kattintva PDF fájlként elmentheti és kinyomtathatja).

  • Lakossági ügyfélként kérjük, keresse fel az Önhöz legközelebbi Raiffeisen bankfiókot, ahol a várakozás elkerülése érdekében előre foglalhat időpontot.

Időpontfoglalás bankfiókba

  • Ha Ön nem lakossági ügyfél, kérjük, hívja személyes banki tanácsadóját, kapcsolattartóját.

Munkatársaink kiértékelik az Ön által adott válaszokat, és átadják Önnek ennek eredményét.

A Befektetői (MiFID) kérdőívek és a Bank Fenntarthatósággal kapcsolatos ügyféltájékoztatója előzetesen megtekinthetők az oldal alján található dokumentumok között.

Kérdés esetén kérjük, hívja a Raiffeisen Direkt, telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06-80-488-588-as számon.