Ugrás a tartalomhoz
EN

Tájékoztató díjvisszatérítéssel kapcsolatban

Tájékoztatjuk, hogy a Kúria felülvizsgálta a Magyar Nemzeti Bank tranzakciós illeték áthárítása tárgyában hozott H-FH-I-B-35/2014 számú határozatát és kötelezte a Raiffeisen Bankot egyes díjmentesként meghatározott tranzakciók díjának emeléséből származó díjtöbblet visszatérítésére.

 

Milyen díjakat térítenek vissza és kiknek?

A díjvisszatérítés a Raiffeisen Bank azon lakossági és kiemelt magánügyfeleit érinti, akik 2013. január 1. és 2014. március 15. között meghatározott számlacsomaggal rendelkeztek és a jelzett időszakban meghatározott tranzakciókat végeztek. Azon jelenlegi és egykori ügyfeleinknek, akik díjvisszatérítésre jogosultak külön tájékoztatót küldtünk 2019.08.16. napjáig. A Raiffeisen Banknál aktív bankkapcsolattal már nem rendelkező egykori ügyfeleinket postai levélben, jelenleg is meglévő ügyfeleinket bankszámlakivonatukon illetve értesítőlevélben tájékoztatjuk a díjvisszatérítésről.

 

Jelenleg is a Raiffeisen Bank ügyfele vagyok, mikor és hogyan kaphatom meg a visszatérítést?

A visszatérítés meglévő ügyfeleinknek automatikus jóváírással történik 2019. augusztus 16 és 23. között. Ügyfeleinknek a visszatérítéssel kapcsolatban nincs teendőjük.

 

Már nem vagyok a Raiffeisen Bank ügyfele, mikor és hogyan kaphatom meg a visszatérítést?

A Raiffeisen Banknál aktív bankkapcsolattal már nem rendelkező egykori ügyfeleink az értesítő levélben leírt módokon (külön erre a célra létrehozott, ingyenesen hívható telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, díjmentes belföldi forintátutalással, vagy pénztári kifizetéssel) juthatnak hozzá a visszatérítéshez. Az értesítő levél megléte feltétlenül szükséges a telefonos ügyintézéshez.

Pénztári kifizetés választása esetén felhívjuk a figyelmet, hogy a bankfiókok aktuális forgalmának függvényében hosszabb várakozási idő is előfordulhat - javasoljuk a telefonos ügyintézést, amennyiben a díjvissztérítés összege nem haladja meg a 10.000 forintot. Ajánljuk az előzetes fióki időpontfoglalást a www.raiffeisen.hu weboldalon keresztül. A díjvisszatérítést Ön az értesítő levél postára adásától számított 5. napot követően 5 évig utaltathatja át tetszőleges belföldi bankszámlára, vagy veheti fel készpénzben.

 

Meghatalmazhatok valakit, hogy eljárjon helyettem?

Aktív bankkapcsolattal már nem rendelkező volt ügyfeleink, és azok az előzetes értesítés kiküldésének időpontjában aktív ügyfeleink, akiknek a Raiffeisen Banknál vezetett számlája a jóváírás napjáig bármely okból bezárásra kerül, meghatalmazott útján is rendelkezhetnek a visszatérítés összegének kifizetési módjáról.

Eseti meghatalmazás benyújtása esetén teljes bizonyító erejű magánokiratban szükséges meghatalmaznia a díjvisszatérítés felvételével a meghatalmazottat. A meghatalmazáshoz szükséges formanyomtatványt innen töltheti le.

 

Mekkora összegre számíthatok?

A díjvisszatérítés összege attól függ, hogy a fent említett időszakban hány darab, és milyen összegű tranzakciókat végzett. Az esetek nagy többségében néhány száz forint nagyságrendű összegről van szó. A pontos összeget az értesítőlevél tartalmazza.

 

Hova fordulhatok, ha további kérdésem van?

Kolllégáink banki munkanapokon 8-16 óra között várják hívását az értesítő levélben megadott ügyfélszolgálati telefonszámon, illetve bármely Raiffeisen bankfiókban, nyitva tartási időn belül.