Tájékoztató az Aegon Hitel Zrt. ügyfeleinek

Tájékoztató az Aegon Hitel Zrt. ügyfeleinek

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK AZ AEGON HITEL ZRT. ÜGYFELEINEK

 

A Raiffeisen Bank Zrt. (továbbiakban: Raiffeisen Bank) és az Aegon Magyarország Hitel Zrt. (továbbiakban: Aegon Hitel Zrt.) között 2018. június 4-én létrejött megállapodás alapján az Aegon Hitel Zrt. jellemzően fizetési késedelem nélküli, úgynevezett teljesítő hitelei a Raiffeisen Bankra kerülnek átruházásra.

 

Mi történik jelenleg?

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezési eljárása van folyamatban. Az engedély szükséges ahhoz, hogy a szerződések átruházása ténylegesen megtörténhessen. Az átruházáshoz az Ön jóváhagyása nem szükséges, így ezzel Önnek nincs külön teendője.

 

Mit történik az átruházás során?

A hitelszerződéssel összefüggésben az Aegon Hitel Zrt-t megillető jogok és kötelezettségek átszállnak a Raiffeisen Bankra. Az átruházást követően Ön a Raiffeisen Bank ügyfele lesz.

 

Változnak-e az átruházáskor a kamatok, díjak, költségek?

Az átruházással a szerződésében kikötött kamatok, díjak, illetve költségek nem változnak.

 

Mikortól leszek a Raiffeisen Bank ügyfele?

A tényleges átruházás az ősz folyamán várható, pontos időpontjáról minden érintett ügyfél előzetes értesítést kap.

 

Honnan értesülhetek az átruházás pontos időpontjáról?

Az átruházást megelőzően minden érintett ügyfelet az Aegon Hitel Zrt. levélben értesít. Az átruházással kapcsolatos részletes információkat ezen értesítő levél fogja tartalmazni. Az értesítő levél az átruházást megelőző legalább 30 nappal kerül megküldésre.

Ezen túlmenően, minden érintett ügyleti szereplő külön levélben kerül tájékoztatásra azt követően, hogy az átruházás ténylegesen megtörtént.

 

Milyen teendőm van?

Annak érdekében, hogy a tájékoztató leveleket biztosan megkapja, kérjük, hogy értesítési címének esetleges változását mihamarabb jelezze az Aegon Hitel Zrt. felé.

 

Hol kaphatok információt?

Az átruházás megtörténtéig Ön továbbra is az Aegon Hitel Zrt. ügyfele marad. Szerződése kezelésével kapcsolatosan változatlanul az Aegon Hitel Zrt. elérhetőségein keresztül tájékozódhat, illetve kérhet felvilágosítást.
Az Aegon Hitel Zrt. elérhetőségeit ide kattintva nézheti meg.

Az átruházással kapcsolatos információkat és hasznos tudnivalókat a Raiffeisen Bank ww.raiffeisen.hu/enhitelem weboldalán is folyamatosan aktualizáljuk.