Bankon belüli átutalások a nap 24 órájában, a hét minden napján

A Raiffeisen Bank 2019. november 18-tól ügyfelei részére lehetővé teszi, hogy a bankon belüli számlák között indított forint tranzakcióik a hét minden napján, a nap bármely órájában teljesítésre kerüljenek - már az Azonnali Fizetési Rendszer bevezetését megelőzően.

Mit jelent ez?

Azonnal - 5 másodpercen belül - teljesítésre kerül minden elektronikus banki csatornán indított (Raiffeisen DirektNet, Raiffeisen Mobil Alkalmazás, MyRaiffeisen alkalmazás és nem magánszemély ügyfelek esetén Electra rendszer), a benyújtás napjával megegyező értéknapú (tehát aznapi teljesítéssel kért) átutalási tranzakció az alábbiak szerint:

  • a Raiffeisen Banknál vezetett forint számláról a Raiffeisen Banknál vezetett másik forint számlára indított átutalás, összeghatár nélkül;
  • a Raiffeisen Banknál vezetett forint számláról bármely EGT tagállam devizanemében*, a Raiffeisen Banknál vezetett másik számlára indított átutalás, 10 millió Ft összeghatárig.

A fentieknek megfelelő, Raiffeisen Banknál vezetett bankszámlák közötti átutalások 5 másodpercen belül teljesülnek a kedvezményezett forint vagy EGT (Európai Gazdasági Térség) tagdevizanemben vezetett bankszámláján. Az utalást indító (fizető) fél az online felületen azonnali értesítést kap a tranzakció sikerességéről vagy a befogadás visszautasításáról. (Utóbbi egyik oka lehet például az, ha nem létezik a kedvezményezett számlaszáma).

A nem EGT tagdevizában vezetett számlára érkező vagy 10 millió Ft feletti tranzakciós összeg esetén EGT tagdevizában vezetett (de nem HUF) számlára érkező tételek teljesítés ének határideje nem változik.

Az alábbi táblázatban összefoglaljuk a 2019. november 18-tól érvényes teljesítési határidőket:

Forint számláról indított forint átutalás, bankon belül (saját számlára vagy más bankon belüli számlára )
Kedvezményezett számla devizaneme Összeglimit Teljesítés
Forint számla limit nélkül azonnal (7/24)
EGT tagdevizanemű számla 10 millió Ft-ig azonnal (7/24)
EGT tagdevizanemű számla 10 millió Ft felett banki nyitva tartási időben azonnal
nem EGT tagdevizanemű számla limit nélkül banki nyitva tartási időben T+2 napon
*A Raiffeisen Bank lakossági és premium ügyfelei részére a következő EGT (Európai Gazdasági Térség) tagdevizanemekben vezet devizaszámlát: EUR, GBP, CHF. A Raiffeisen Bank Private Banking ügyfelek részére a következő EGT (Európai Gazdasági Térség) tagdevizanemekben vezet devizaszámlát: CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HRK, NOK, PLN, RON, SEK. A Raiffeisen Bank Vállalati ügyfelek részére a következő EGT (Európai Gazdasági Térség) tagdevizanemekben vezet devizaszámlát: CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HRK, NOK, PLN, RON, SEK.